Poziția IPJ Argeş în accidentul în care a fost implicat Daniel Chiţoiu. A început cercetarea „in rem” pentru ucidere din culpă

Poliţiştii din Argeş au transmis, vineri, referitor la accidentul în care a fost implicat Daniel Chiţoiu, că au fost audiaţi mai mulţi martori, iar cercetarea se face ”in rem” pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. ”O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal”, a transmis IPJ Argeş.

IPJ Argeş a transmis, vineri, precizări cu privire la acidentul petrecut pe raza comunei Cotmeana, satul Zamfireşti, în a doua zi de Cărciun, în care a fost implicat Daniel Chiţoiu.

”La acest moment se desfăşoară cercetări «in rem» (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”, a transmis IPJ Argeş.

Sursa citată a precizat că ”în cauză au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor, însă aspectele precizate de persoanele respective şi eventualele concluzii fac obiectul cercetărilor, neputând face, la acest moment, şi obiectul comunicării publice”.

”O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal, urmând ca, comunicarea să se facă în dinamică, conform legislaţiei”, au mai precizat poliţiştii.

Aceştia au menţionat şi, că pe durata cercetării, singurul aspect relevant este participarea celor implicaţi la eveniment, nu şi calitatea acestora.

”Totodată, reamintim că în situaţia evenimentelor rutiere, este relevantă doar calitatea de participant la trafic implicat în evenimentul rutier ce face obiectul verificărilor, iar măsurile legale sunt luate în funcţie de urmările acestuia”, au mai transmis poliţiştii din Argeş.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a afirmat, vineri, că accidentul de pe DN 7, din judeţul Argeş, în care fostul ministru Daniel Chiţac a fost rănit a fost provocat chiar de el.

”Nu se ştie din ce motiv a părăsit maşina ministrului banda pe care circula, sunt mai multe ipoteze”, a precizat Surugiu.
 

3 COMENTARII

  1. Cu respect semnalez o greseala strecurata inca din articolul original de pe news.ro si prezenta pe toate site-urile care au preluat stirea prin copiere bruta: „…în care fostul ministru Daniel Chiţac”. Si chitzac a fost un nemernic dar macar ala s-a dus. chitoiu respira printre noi si o va face mult si bine, in libertate.

  2. Sper sa nu ramana in rem…. Exista martori oculari care au declarat cum s-a produs accidentul. Urmele de franare de pe asfalt sunt doar de la Logan. Impactul initial a fost pe partea opusa a sensului de mers a lui Chitoiu, ceea ce inseamna ca broscoiul a fost cel care a intrat pe sensul de mers opus. Nu-mi dau seama cum a fost vazut butonand telefonul, dar este posibil si asta, daca vreunul din martori l-a depasit inainte de accident si a observat acest amanunt. Daca mai adaugam si viteza mare, pe care o avea Chitoiu, conform acului vitezometrului blocat la 120 km/h…..orice expert „necumparat” il va declara pe Chitoiu vinovat de accident si de moartea a doi oameni. Dar cum suntem in Romania, in care am mai vazut cazuri de oameni politici (ex: Iorgovan, Orban, etc) sau oameni cu bani multi (ex: Huidu) care au accidentat/omorat oameni si au scapat fara o zi de puscarie, ma astept ca mortul sa fie gasit vinovat. Sa nu uitam ca au incercat deja sa musamalizeze situatia, spunand ca batranului i s-ar fi facut rau la volan….. Asta-i Romania si asta-i politia romana! Pe imbecilul de „militian” care a facut aceasta afirmatie, eu l-as baga in consiliul de onoare si l-as da afara din Politie sau chiar i-as deschide un dosar penal, pentru incercarea de inducere in eroare a autoritatilor.

  3. […] Ce a spus până acum Poliția? – Vineri, polițiștii din Argeș au explicat că au fost audiaţi mai mulţi martori, iar cercetarea se face ”in rem” pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. ”O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal”, a transmis IPJ Argeş. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here