Serghei Şoigu decorează militari ruşi, pentru angajamentul lor în Ucraina

Ministrul rus Serghei Şoigu a vizitat marţi Statul Major al Grupului Militar Vostok, unde s-a întâlnit cu comandanţi militari, i s-a prezentat un raport despre situaţia de pe teren şi ”progresele în realizarea sarcinilor de luptă în principalele direcţii” şi a decorat militari, anunţă armata rusă, relatează AFP, citată de News.ro.

Armata rusă nu precizează, în acest comunicat, unde se află acest Stat Major – care se poate afla atât în Rusia, cât şi în Ucraina.

Serghei Şoigu apare într-o înregistrare video, difuzată de armată, la o reuniune cu comandanţi ruşi, prezenţi atât fizic, cât şi prin videoconferinţă.

Între comandanţii care au participat la reuniunea cu Şoigu prin videoconferinţă se află şi şeful Statului Major Valeri Gherasimov, pe care l-a numit recent la conducerea operaţiunilor militare în Ucraina.

Serghei Şoigu a înmânat decoraţii unor militari, potrivit acestei înregistrări video.

”Vă îndepliniţi serviciul cu demnitate, ne apăraţi patria, îi ajutaţi pe cei care au nevoie şi faceţi totul pentru ca să apropia ziua care se numeşte «Ziua Victoriei»”, a declarat la această ceremonie de decorare Şoigu.

Serghei Şoigu a vizitat, în decembrie, în două rânduri, zona operaţiunilor militare ruse în Ucraina – pentru a inspecta poziţiile armatei pe linia frontului, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Ironia Berezovski din cazul Putin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here