Sesizare la Camera Deputaţilor privind „abaterile foarte grave” săvârşite de parlamentarii AUR, care l-au bruscat pe Florin Roman la prezentarea moţiunii de cenzură USRPLUS-AUR

Cristian Băcanu

Liberalul Cristian Băcanu a depus o sesizare la Camera Deputaţilor cu privire la „abaterile foarte grave” săvârşite de parlamentarii AUR Antonio Andruşceac şi Ciprian-Titi Stoica, care l-au bruscat pe Florin Roman şa prezentarea moţiunii de cenzură USRPLUS-AUR.

„Azi am depus o sesizare la Camera Deputaţilor (mai exact, la cabinetul Preşedintelui Camerei, domnul Ludovic Orban) cu privire la abaterile foarte grave săvârşite de către domnii Antonio Andruşceac (deputat AUR şi fost membru important al USR Sector 4) şi Ciprian-Titi Stoica (deputat AUR). Am solicitat sancţionarea celor doi domni care în 09 septembrie 2021 l-au bruscat pe colegul meu Florin Roman şi l-au îndepărtat de la conducerea plenului reunit cu forţa. Am explicat foarte clar în sesizare de ce Florin Roman avea dreptul să conducă acea şedinţă de plen şi am invocat temeiul din Regulament (art. 30, art. 35 din Regulamentul activităţilor comune şi Decizia Preşedintelui Camerei nr. 05/09.09.02021, prin care Florin Roman a fost mandatat)”, anunţă deputatul liberal Cristian Băcanu într-o postare pe Facebook.
El condamnă orice manifestare de natură să ştirbească încrederea cetăţenilor în instituţia Parlamentului.
„Le solicit unor colegi să înţeleagă că disputele juridice şi parlamentare nu se tranşează cu forţa muşchilor. Nu în ultimul rând, îmi exprim totala dezamăgire faţă de lipsa de reacţie a parlamentarilor USR PLUS care priveau cu aparentă satisfacţie cum cei doi deputaţi AUR îl „săltau” efectiv pe Florin Roman de la pupitru. Aşa nu, domnilor!”, conchide deputatul liberal.
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban îi delegase atribuţiile, nu a fost lăsat, în urmă cu o săptămână, să conducă şedinţa Camerelor reunite în care a fost prezentată moţiunea de cenzură USRPLUS-AUR, fiind determinat cu scandal să plece de la tribună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here