Sirenele antiaeriene au răsunat la Kiev şi întreaga ţară înainte de începerea summitului UE-Ucraina

Sirenele antiaeriene au răsunat vineri la Kiev cu puţin timp înainte de summitul UE-Ucraina, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.ro.

Alarmele antiaeriene s-au făcut apoi auzite în întreaga ţară, într-un moment în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se pregătea să-i primească pe liderii UE, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Liderii UE s-au deplasat în Ucraina pentru acest summit înaintea împlinirii unui an de la declanşarea invaziei care a devastat oraşe şi a provocat moartea a zeci de mii de oameni, a forţat milioane de oameni să-şi părăsească locuinţele şi a zguduit alimentarea globală cu energie şi alimente.

Von der Leyen şi Michel au venit la Kiev cu promisiunea de a susţine Kievul „atâta timp cât va fi necesar”, dar nu vor oferi ţării aflate în război cu Rusia o cale rapidă de aderare la blocul comunitar, notează Reuters.

„Uniunea Europeană va sprijini Ucraina şi poporul ucrainean împotriva războiului de agresiune al Rusiei atât timp cât va fi necesar”, vor afirma cei trei lideri într-o declaraţie comună, care a putut fi consultată în draft de Reuters.

Cum a devenit războiul din Ucraina un magnet pentru politicienii de carieră din Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here