Un cetăţean sirian în vârstă de 42 de ani a fost depistat, vineri, de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încerca să intre în România, ascuns în portbagajul suplimentar de pe plafonul unui autoturism condus de un cetăţean din Georgia, anunță Agerpres.

“În cursul acestei dimineţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism, un cetăţean din Georgia, în vârstă de 50 de ani. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că în portbagajul suplimentar, montat pe plafonul autoturismului, se afla ascuns un bărbat. La cercetări a fost stabilit faptul că persoana depistată ascunsă este un cetăţean sirian, în vârstă de 42 de ani”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

 

În timpul cercetărilor, şoferul autoturismului a declarat autorităţilor că l-a preluat pe cetăţeanul sirian din portul Varna din Bulgaria şi urma să îi asigure transportul până în Germania, în schimbul sumei de 1.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor doi bărbaţi, iar conform protocolului româno-bulgar, aceştia au fost preluaţi de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here