Slujbe de pomenire pentru eroii Revoluției în toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe

Patriarhul Daniel. Sursa: INQUAM/George Călin

Toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe ale Patriarhiei Române, din ţară şi din străinătate, organizează, duminică, slujbe de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român. La slujba de la Catedrala Patriarhală vor participa preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban. 

”În toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară şi străinătate ale Patriarhiei Române va fi oficiată duminică, 22 decembrie 2019, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român”, anunţă Patriarhia Română, citată de News.ro. 

De asemenea, la cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga ţară, se vor oficia slujbe de pomenire a celor care şi-au jertfit viaţa în urmă cu 30 de ani pentru libertatea poporului roman.

”În ziua de 22 decembrie, după terminarea Sfintei Liturghii, vor fi trase clopotele în toate bisericile şi mănăstirile Patriarhiei Române, în semn de respect şi de recunoştinţă faţă de eroii Revoluţiei din decembrie 1989”, a mai transmis Patriarhia Română. 

În Bucureşti, slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989 vor fi oficiate la:

• Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei (Piaţa Revoluţiei), 22 decembrie 2019, ora 9.00;

• Troiţa de la Radiodifuziunea Română, 22 decembrie 2019, ora 10.00;

• Troiţa de la Televiziunea Română, 22 decembrie 2019, ora 11.00;

• Troiţa Paraşutiştilor din curtea Televiziunii Române, 22 decembrie 2019, ora 11.30.

La Catedrala Patriarhală, după Sfânta Liturghie, parastasul pentru eroi va fi săvârşit la ora 11.45. La acest eveniment şi-au anunţat prezenţa preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban. 

Foto: INQUAM/George Călin


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here