Șofer român şi compania la care era angajat, amendă de 158.000 de euro în Germania

Un şofer român şi compania de transport pentru care lucrează au primit amenzi uriaşe în Germania, după ce poliţişti au descoperit mai multe nereguli, printre care și faptul că a stat la volan timp de 63 de ore, aproape fără oprire.

Şoferul trebuie să plătească acum o amendă de 39.500 de euro, în timp ce firma de transport are de achitat 118.500 de euro, potrivit Nieuwsblad Transport, citat de Stirile Pro TV

Autorităţile germane au aplicat aceste sancţiuni în urma unei anchete care a durat opt luni de zile. Pe lângă faptul că şoferul nu a respectat timpii de odihnă, au ieşit la iveală şi alte încălcări ale legislaţiei rutiere. 

Şoferul român a mai fost oprit de poliţiştii germani şi în iunie 2020. În timpul inspecţiei, s-a dovedit că bărbatul a umblat la tahograf, iar datele au fost manipulate. În plus, a folosit o legitimaţie de şofer care nu îi aparţinea.  

Poliţia germană a reuşit, în cele din urmă, să afle unde şi când a realimentat ultima dată verificând cardul de combustibil al şoferului şi a stabilit cât timp a condus fără oprire pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here