Președintele Ucrainei, spitalizat după infecția cu Covid-19

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost spitalizat după ce a contractat noul coronavirus la începutul acestei săptămâni, a informat joi presa locală, citând o oficialitate prezidenţială, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

”Întâi a mers acasă, dar a decis să se mute la spitalul Feofania, pentru a se izola corespunzător şi a nu expune pe nimeni”, a declarat o purtătoare de cuvânt a administraţiei prezidenţiale ucrainene.

”Există condiţii mai bune pentru pacienţi. Nimic grav”, a adăugat ea, referindu-se la starea sănătăţii lui Volodimir Zelenski.

Şeful statului ucrainean a anunţat luni că a fost testat pozitiv la COVID-19. Alţi trei demnitari de rang înalt – ministrul finanţelor, ministrul apărării şi un consilier prezidenţial – au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Şi soţia lui Zelenski, Olena, a fost spitalizată câteva săptămâni după ce s-a infectat cu coronavirus în iunie.

Numărul zilnic de noi cazuri de COVID-19 în Ucraina a început să crească la finalul lunii septembrie şi a rămas ridicat în octombrie şi noiembrie, ceea ce a determinat guvernul de la Kiev să extindă unele restricţii până la sfârşitul anului.

Miercuri, autorităţile au adoptat impunerea unei carantine în weekenduri în scopul limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. Până joi dimineaţa Ucraina a înregistrat în total 500.865 de cazuri de COVID-19, dintre care 9.145 de cazuri fatale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here