Solicitare a Germaniei: Producătorii să livreze update-uri de securitate pentru telefoane timp de 7 ani

Uniunea Europeană ar putea adopta, la propunerea Germaniei, o hotărâre care ar obliga producătorii să livreze update-uri de securitate pentru telefoanele vândute vreme de 7 ani din momentul lansării.

Producătorii se opun acestei măsuri care ar crește durata de viață a telefoanelor mobile.

Comisia Europeană, care lucrează la un proiect de lege ce ar impune producătorilor de telefoane o perioadă de cinci ani în care să livreze update-uri de securitate, a primit o nouă propunere, mai strictă, din partea Germaniei, relatează News.ro.

Astfel, guvernul federal al Germaniei vine cu două condiţii. Prima este ca perioada obligatorie de update-uri de securitate pe care producătorii trebuie să le asigure să fie crescută la 7 ani. A doua include, alături de update-urile de securitate, condiţia asigurării pieselor de schimb.

Propunerea ar putea ajuta utilizatorii să folosească un telefon mai mult de 2,5 – 3,5 ani, cât este media în prezent, arată News.ro. Oficialii germani spun că, prin schimbarea mai puţin frecventă a telefoanelor, ar fi protejat şi mediul înconjurător.

Producătorii de telefoane se opun acestei propuneri, prin grupul de sprijin DigitalEurope, care-i numără printre membri pe Google, Apple şi Samsung. Aceştia vor doar trei ani de update-uri se securitate, iar reglementarea privind piesele de schimb să aibă în vedere doar ecranele şi bateriile, nu camerele foto, difuzoarele şi celelalte componente care s-ar putea defecta.

Dacă propunerea actuală va fi adoptată, ar urma să intre în vigoare cândva până în 2023 şi ar putea avea o contribuţie importantă inclusiv la securitatea sistemelor de operare mobile. Dacă Apple oferă cinci ani de update-uri, majoritatea producătorilor de telefoane cu Android se opresc la cel mult trei ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here