Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cea mai nouă cercetare sociologică. Primul sondaj la nivel național din 2020 arată un PNL care se consolidează bine după alegerile prezidențiale. PSD rămâne pe locul secund al preferințelor electoratului.

În zona de jos a clasamentului, Alianța 2020 USR-PLUS care încă resimte reculul puternic de la alegerile prezidențiale. Pro România se menține peste pragul electoral, dar și un grup de partide pentru care același prag va fi o mare provocare în anul electoral 2020, la locale și parlamentare.

Merită menționat însă că rezultatele sondajului au fost publicate de site-ul stiripesurse.ro, controlat de Iosif Buble, soțul deputatului PSD, Diana Tușa. 

Potrivit datelor sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, opțiunile indicate de respondenți ar arăta cam așa:

PNL – 37%

PSD – 26%

Alianța 2020 USR-PLUS – 14%

Pro Romania – 6%

UDMR – 5%

ALDE – 4%

PMP – 4%

PER – 3%

Altul – 1%

content-image

Sondajul a fost realizat în perioada 20 – 30 ianuarie pe un eșantion de 1229 respondenți pe bază de Computer Assisted Telephone Interviewing. Datele sunt ponderate, iar marja de eroare este de plus/minus 2,8 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here