Scutierii ruși au arătat unor elevi cum se bat demonstranții

O unitate de scutieri a făcut o demonstrație de intervenție la proteste în fața elevilor unoi școli din centrul Rusiei. Părinții, care nu știau de eveniment, au fost revoltați.

Totul a avut loc în sala de sport a școlii, unde au venit 10 scutieri și un comandant. Acesta din urmă dădea ordine iar subalternii arătau micuților de clasa a V-a cum să bați corect cu bastonul de cauciuc un inamic imaginar și cum să te ascunzi după scuturile de metal.Pe peretele din spate era un banner mare pe care scria ” viața pentru țara-mamă”

Demonstrația de forță a avut loc localitatea Zlatoust din Chelyabinsk, regiune unde sunt principalele fabrici de tancuri ale Rusiei încă din timpul lui Stalin. O televiziune locală a făcut și un reportaj despre lecțiile de bătut demonstranți pe care scutierii le-au dat copiiilor. Dacă nu apărea la TV, mulți părinți nu ar fi aflat de eveniment.

Criticii spun că autoritățile ruse fac asemenea demonstrații de forță armată într-o încercare disperată de a creea viitori votanți și soldați pentru regimul Putin, a scris The Moscow Times.

Tot luna aceasta, elevii din Zlatoust au privit o demonstrație de mânuiri de arme și lupte corp la corp din partea unor reprezentanți ai Ministerului Situațiilor de Urgență, o instituție semi-militarizată.

Rusia a fost zguduită în această toamnă de un val de proteste ale opoziției față de regimul Putin. Forțele de ordine au intervenit adesea cu brutalitate împotriva demonstranților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here