Sondaj PLUS. Vlad Voiculescu și Nicușor Dan, peste Gabriela Firea în intenția la vot a bucureștenilor

Inquam Photos / George Calin

Vlad Voiculescu este cu 7 puncte procentuale peste Gabriela Firea în preferințele bucureștenilor. Cel puțin asta arată un sondaj făcut de cei de la PLUS. În scenariul 2, cel în care Nicușor Dan ar fi candidatul alianței pentru Primăria Generală a Capitalei, acesta se situează cu 8 procente peste Gabriela Firea.

Alianța USR-PLUS conduce în topul preferințelor bucureștenilor, potrivit unui sondaj comandat de PLUS, care a măsurat mai multe posibile scenarii de competiție electorală pentru Primăria Capitalei (PMB) și pentru Consiliul General.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Bucureștiului, 35% dintre respondenți au arătat că ar vota cu Vlad Voiculescu, în timp ce 28% ar vota cu Gabriela Firea, iar 23% cu candidatul PNL, Rareș Bogdan.

8% dintre respondenți au răspuns că nu s-au decis/nu sunt siguri cu cine să voteze, în timp ce 6% au arătat că nu ar merge la vot.

În scenariul cu numărul 2, cel în care Nicușor Dan ar fi candidatul alianței, acesta ar câștiga primăria cu 26% din voturi, urmat de Gabriela Firea – 28%, și candidatul PNL, Rareș Bogdan, cu 23%.

De asemenea, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul General al Municipiului București, Alianța USR-PLUS ar lua 30% din voturile locuitorilor Capitalei, urmată de PNL – 25% și PSD – 16%.

În plus, 56% dintre bucureșteni sunt de părere că orașul se îndreaptă într-o direcție greșită.

Sondajul a fost făcut în perioada 4-20 decembrie 2019 și are o marjă de eroare de ±2,9%.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here