Sora lui Kim Jong Un, despre ministrul sud-coreean al Apărării: „Nesimţit”, „un fel de gunoi”

Sursa: Twitter

Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, l-a calificat pe ministrul sud-coreean al Apărării drept “un fel de gunoi”, după ce acesta a vorbit despre atacuri preventive asupra Nordului, relatează AP, preluată de News.ro.

Afirmaţiile lui Kim Yo Jong vin în contextul tensiunilor crescute între cele două Corei cu privire la testele de rachete ale Nordului în acest an, inclusiv prima lansare a unei rachete balistice intercontinentale după mai mult de patru ani. Experţi susţin că afirmaţiile surorii lui Kim ar putea fi un semnal că ţara sa va face în curând teste şi mai importante.

Vineri, în timpul unei vizite la centrul strategic de comandă a rachetelor din Coreea de Sud, ministrul Apărării, Suh Wook, a declarat că ţara sa are abilitatea necesară şi este pregătită să lanseze atacuri de precizie asupra Coreei de Nord dacă va detecta faptul că Nordul intenţionează să tragă cu rachete asupra Sudului. Coreea de Sud are de mai mult timp pregătită această strategie de atac preventiv pentru a face faţă ameninţării în creştere legată de rachetele şi armele nucleare ale Nordului, dar a fost ceva neobişnuit ca un înalt oficial de la Seul să vorbească public despre acest lucru.

Duminică, sora lui Kim Jong Un l-a atacat dur pe Suh: “Tipul nesimţit şi care este un fel de gunoi îndrăzneşte să menţioneze un ‘atac preventiv’ asupra unui stat cu arme nucleare. Coreea de Sud s-ar putea confrunta cu o ameninţare serioasă din cauza remarcilor nesăbuite făcute de ministrul său al Apărării. Coreea de Sud ar trebui să se autodisciplineze dacă vrea să evite dezastrul”.

Kim Yo Jong, înalt oficial în Partidul Muncitoresc, este responsabilă cu relaţiile Coreei de Nord cu Seul şi Washington. Serviciile sud-coreene spun că ea ar fi numărul 2 în Coreea de Nord, după fratele său.

Stanomir: România e un alergător de cursă lungă. Priviţi Belarus şi Federaţia Rusă şi veţi înţelege

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here