Sorin Oprescu, demis de la șefia secției de chirugie IV din Spitalul Universitar

Sorin Oprescu participa la conferinta prilejuita de implinirea a 40 de ani de la infiintarea Spitalulului Universitar de Urgenta Bucuresti, joi, 15 noiembrie 2018. Inquam Photos / Raul Stef

Sorin Oprescu și încă 4 șefi de secție de la Spitalul Universitar au fost demiși, informează Digi24. Ei au fost filmați încălcând regulile de protecție în timpul unui raport de gardă, iar ministerul Sănătății a declanșat un control.

Șeful secției de Chirurgie generală IV, Sorin Oprescu, fost primar general al Capitalei, condamnat la patru ani de închisoare pentru corupție, a convocat o ședință pentru raportul de gardă cu toți membrii secției pe care o conduce. Protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului au interzis aceste întâlniri în timpul pandemiei și le-au cerut medicilor ca astfel de discuții să se poarte doar online.

Sorin Oprescu a fost filmat de camerele de supraveghere ieșind din sala de ședință, urmat de alți 11 oameni, medici și asistenți. Alții rămân în acea cameră. Toate persoanele par să poarte măști, chiar dacă, spre exemplu, în imagini se vede un cadru medical care o poartă sub bărbie, lucru condamnat de epidemiologi și infecționiști.

Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului, condamnat anul trecut la patru ani de închisoare pentru corupție, a revenit în atenția publică pentru că a ignorat măsurile de distanțare. După ce a scăpat din arestul preventiv și din cel la domiciliu, în 2016, Oprescu s-a angajat ca șef de secție la SUUB, spitalul pe care l-a condus cu mână de fier ani buni. Asta în timp ce magistrații Tribunalului București îl condamnau, în mai 2019, la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru corupție, în primă instanță. În timp ce așteapta finalul recursului, Oprescu a condus, până vineri, una dintre secțiile Sputalului Universitar de Urgență București, deși are 69 de ani, și ar fi trebuit să se pensioneze ddja de patru ani. Doi ani ar fi avut dreptul la o prelungire, însă de doi ani este angajat ilegal. Cum? Fosta directoare, Adriana Nica, este iubita lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here