Un judecător din Târgu Mureș a anulat deciziile de izolare la domiciliu pentru doi români întorși din Suedia în urmă cu o săptămână, înainte de actualizarea listei cu țările verzi, iar o instanță din Galați a înlocuit internarea cu izolarea la domiciliu a unei tinere sportive de performanță. 

În primul caz, instanța din Târgu – Mureș a constatat că autoritățile nu mai actualizaseră lista țărilor verzi de la începutul lunii iulie. Astfel, cei doi români la care face referire decizia judecătorească au revenit în România din Suedia la momentul în care acolo erau cazuri mai puține la 100.000 de locuitori decât în țara noastră, așa că nu mai era necesară izolarea la domiciliu. În consecință, instanța a anulat decizia de izolare în cazul lor.

În ceea ce privește decizia judecătorilor din Galați, este vorba de cazul unei tinere minore, sportive de performanță, confirmată cu coronavirus, asimptomatică.

Judecătorul a considerat că, având în vedere creșterea accentuată a numărului de cazuri în Galați, spitalele ar putea ajunge să fie sufocate, astfel că internarea fără să se țină cont de cazul particular al unui pacient ar putea pune medicii în dificultate în a asigura îngrijirea necesară pacienților în stare gravă.

În plus, judecătorul a constatat că Direcția județeană de Sănătate Publică din Galați nu a analizat situația pacientei și nu a ținut cont că ea și mama ei puteau să se izoleze la domiciliu și să își asigure cele necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here