Soția președintelui haitian dă primele detalii despre asasinarea lui Moise

captură video

Văduva președintelui haitian Jovenel Moise, care a fost asasinat miercuri seară, a declarat că soţul ei a fost „ciuruit” de mercenarii care au pătruns în casa lor, relatează BBC, preluat de News.ro.

Martine Moïse a declarat că atacul s-a întâmplat atât de repede, încât soţul ei, Jovenel, nu a putut „spune niciun cuvânt”.

Preşedintele Moïse a fost ucis la 7 iulie, de 28 de mercenari străini.

Martine Moïse a fost, de asemenea, rănită în atac şi a fost transportată la Miami pentru tratament.

Sâmbătă, ea a postat un mesaj vocal pe pagina ei de Twitter, în care primite să continue munca soţului. Mai multe persoane au confirmat că este vorba de soţia preşedintelui

„Într-o clipită, mercenarii au intrat în casa mea şi l-au ciuruit pe soţul meu”, spune Moïse în înregistrare, descriind momentul în care atacatorii şi-au ucis soţul.

„Acest act nu are nume deoarece trebuie să fii un criminal nemilos pentru a asasina un preşedinte precum Jovenel Moïse, fără a-i oferi măcar şansa să spună un singur cuvânt”, a continuat ea.

Ea a sugerat că soţul ei a fost vizat din motive politice – în special, menţionând un referendum privind modificările la constituţie care i-ar fi putut conferi preşedintelui mai multă putere.

„Plâng, este adevărat, dar nu putem lăsa ţara să-şi piardă drumul”, a adăugat ea. „Nu putem lăsa sângele preşedintelui Jovenel Moïse, soţul meu, preşedintele nostru pe care îl iubim atât de mult şi care ne-a iubit, să fi curs degeaba”.

Retragerea din Afganistan | Cronica unei înfrângeri care fusese prezisă. Ce rămâne în urma „războiului veșnic”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here