Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu soseste la Directia Cercetari Penale, unde urmeaza sa fie incarcerat, in Bucuresti, vineri, 29 aprilie 2011. Judecatorii Tribunalului Bucuresti au emis un mandat de arestare preventiva pe numele lui Sorin Ovidiu Vintu, pentru acuzatia de santaj. Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Judecătoria Sectorului 5 a respins miercuri cererea de liberare condiționată făcută de Sorin Ovidiu Vîntu care execută în prezent o pedeapsă de 11 ani de închisoare, după ce magistrații au contopit mai multe sentințe primite de acesta în ultimii ani, informează ziare.com.

În temeiul art. 587 alin. 2 Cod procedura penală, respinge propunerea de liberare
condiționată formulată cu privire la petentul condamnat Vîntu Sorin Ovidiu ca neîntemeiată
.

Stabilește termen de reiterare a cererii în Comisia pentru liberare condiționată la data de 20.09.2020. În baza art. 275 alin. 2 din Cod procedură penală, obligă petentul condamnat la plata sumei de 350 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat„, arată minuta instanței.

Măsura dispusă va fi comunicată penitenciarului, iar Vîntu are drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare.

Sorin Ovidiu Vîntu a depus pe 3 decembrie cererea de liberare condiționată direct la Judecătoria Sectorului 5, fără că situația să mai fie discutată în cadrul Comisiei de liberări condiționate din penitenciar. Deoarece a fost nemulțumit de termenul de o lună primit, Vîntu a făcut o cerere de preschimbare a termenului, dar judecătorii i-au respins solicitarea.

După cum am arătat, Vîntu execută o pedeapsă de 11 ani de închisoare, după ce instanța a contopit sentințele din mai multe cazuri. Cele mai mediatizate condamnări sunt sentința de 8 ani de închisoare din dosarul căderii Fondului Național de Investiții sau sentința de 10 ani de închisoare din dosarul Petromservice.

Vîntu mai avea două condamnări definitive, în dosarul privind șantajarea fostului deputat PSD, Sebastian Ghiță și, respectiv, cel privind favorizarea fostului director Gelsor, Nicolae Popa.

Decizia de contopire a sentințelor a fost dată de Curtea de Apel București, la sfârșitul lunii noiembrie, și este definitivă, potrivit portalului instanțelor.

Cât a executat

Judecătorii i-au mai interzis lui SOV dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei.

Din pedeapsa de 11 ani, urmează să se scadă perioadele în care SOV a fost arestat sau încarcerat în multiplele sale dosare:

– De la data de 9 septembrie 2010 la data de 16 septembrie 2010;
– De la 20 aprilie 2011 la 21 aprilie 2011;
– De la 29 aprilie 2011 la 16 iunie 2011;
– De la 7 noiembrie 2011 la data de 14 noiembrie 2011;
– De la 21 iunie 2012 la 1 mai 2013;
– De la 25 ianuarie 2014 la data de 19 noiembrie 2014;
– De la 22 iulie 2016 la zi.

SOV mai are un dosar pe rolul instanțelor

SOV mai are un dosar pe rolul instanțelor. Omul de afaceri a fost trimis în judecată, la sfârșitul anului 2018, pentru cumpărare de influență.

Acuzațiile DNA: i-ar fi dat 1 milion de euro fostului șef al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Procesul este în faza preliminară, în care sunt analizate legalitatea obținerii probelor și rechizitoriul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here