Sprijin larg pentru planul lui Biden privind vaccinarea – The Economist

Americanii sunt în favoarea scutirilor de la obligativitatea vaccinării de Covid din motive medicale și religioase, ca și pentru cei testați regulat, notează The Economist, care consideră că perspectivele planului lui Biden sunt, în general, bine primite de populația SUA.

<< Thomas Hobbes, un filozof al iluminismului, a teoretizat că atunci când oamenii sunt de acord să formeze un guvern, ei pierd anumite drepturi în schimbul securității oferite de stat. Pandemia a testat răbdarea multor americani cu astfel de confiscări, iar vaccinarea obligatorie este doar cel mai recente dintre sacrificiile dictate de responsabilitatea socială, pe care oamenii de știință le-au cerut pentru eliminarea virusului. Și nu este ceva nou; de zeci de ani, școala obligă elevii să fie vaccinați împotriva unor boli precum rujeola, rubeola și tetanosul. Deși au existat obstacole în calea vaccinului împotriva poliomielitei, în cele din urmă au fost vaccinați suficient de mulți cetățeni pentru a îndepărta boala de granițele țării.

Astăzi, americanii se arată la fel de deschiși cu vaccinările obligatorii pentru covid-19. Un nou sondaj realizat de The Economist și YouGov a constatat că 52% dintre adulți aprobă obligativitatea vaccinării, anunțată de președintele Joe Biden, pe 9 septembrie, în timp ce 40% o dezaprobă. Viitorul ordin executiv va impune ca toate agențiile și contractanții federali, precum și instituțiile de sănătate care beneficiază de Medicare sau Medicaid, să insiste ca lucrătorii lor să fie vaccinați împotriva coronavirusului. Estimările neoficiale indică faptul că peste 100 de milioane de americani ar putea fi acoperiți de această cerință.

Mulți americani ar merge chiar mai departe decât președintele. Sondajul YouGov indică faptul că 60% dintre adulți consideră că profesorii ar trebui să fie obligați să fie vaccinați împotriva covid-19 – mai mult decât dublul proporției care crede că nu ar trebui. O majoritate susține, de asemenea, necesitatea ca studenții să fie vaccinați și sunt în favoarea unei obligativități impuse cadrelor medicale (inclusiv celor din afara sistemului cu finanțare federală). Numai în cazuri rare, oamenii acceptă excepții. Aproape trei sferturi dintre adulți, de exemplu, favorizează scutirea de la impunerea obligativității pentru persoanele care sunt imuno-compromise sau care suferă de anumite tulburări. Cu o ușoară marjă de 10 puncte procentuale fiecare, respondenții sunt de asemenea în favoarea scutirilor pentru persoanele cu credințe religioase profunde, în care e interzisă vaccinarea, precum și pentru cei care sunt dispuși să fie testați săptămânal.

Este posibil ca noul plan amplu al domnului Biden să ducă la o nouă reacție din partea americanilor nevaccinați. Însă, conform datelor YouGov, această plajă include doar 17% dintre americanii cu vârsta peste 18 ani. Proporția care aprobă obligativitatea vaccinării este mai mare decât cei 44% care aprobă treaba pe care o face în general, ca președinte.

Totuși, conform unui bilanț al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, aproximativ 90 de milioane de adulți americani nu au fost încă vaccinați complet. Obligativitatea cu care vine domnul Biden ar putea salva viețile multora dintre ei. De asemenea, ar putea schimba cursul virusului în America; mai multe vaccinări înseamnă o transmisie mai redusă și o probabilitate mai mică de mutații, cum ar fi varianta Delta, care mătură sudul și Midwest. Extinderea vaccinării obligatorii nu este doar populară, ci ar putea fi injecția de care Administrația domnului Biden are nevoie pentru a aplatiza cel de-al patrulea val mortal de Covid-19. >>

De ce și-a pariat Australia casa pe forța Americii în Asia. Ce valuri face în Europa mutarea-surpriză de pe axa Washington-Canberra-Londra

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here