Statuie din bronz de 5 tone din Belgia, furată și topită de români

Foto: brusselstimes

Mai mulți români sunt suspectați de Poliția din orașul belgian Bruges, că au furat o statuie din bronz amplasată lângă o fântână din piața centrală a orașului, care era de ani de zile unul din simbolurile localității, scrie brusseltimes.com. Statuia ar fi fost topită la scurt timp după ce a fost furată.

Furtul statuii a avut loc în luna iunie, însă probe care să-i conducă la hoți au fost găsite de poliție abia acum.

De altfel hoții sunt cunoscuți de către anchetatorii belgieni ca fiind autorii mai multor furturi de metale. presa belgiană precizează că românii ar fi comis zeci de furturi de metale în perioada mai 2018 – martie 2019, patru din ele în aceeași zonă din Bruges.

Pe 1 aprilie, trei dintre cei 31 de membri ai bandei de hoți au fost prinși și arestați la Anvers și Bruxelles de Poliție. Însă, atunci nu existau suficiente probe pentru a se dovedi că furtul a fost făcut de ei.

Ulterior, investigațiile au arătat că românii sunt responsabili de furtul sculpturilor din bronz „T Zand”. Din păcate, statuile nu vor mai putea fi recuperate, fiindcă se pare că hoții le-au dus la un centru de metale din Olanda, unde ar fi fost topite.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here