Statul hitlerist, reclădit de Putin. Neonaziștii ruși sunt sprijiniți de autorități și îi învață pe copii să omoare

Sursa: The Insider

În Sankt Petersburg și în regiunea Leningrad, organizațiile afiliate neo-naziste desfășoară „lecții de bărbăție” și „cursuri de weekend” pentru orfani, „adolescenti dificili” și cadeți. Centrul de voluntariat și comunitatea nord-slavă s-au dovedit a fi strâns legate de grupul Rusici de neo-naziști ruși și de Uniunea Voluntarilor din Donbas. Militanții acestor organizații luptă în Ucraina din 2014 și au cerut în repetate rânduri represalii împotriva prizonierilor de război ucraineni.

Mitraliere pentru copii

Programele de pregătire militară pentru copiii din Sankt Petersburg și din regiune se derulează de peste un an, iar accentul nu este pus pe școlari obișnuiți, ci pe copiii din internate, adolescenții dificili și cursanții din diverse școli. Acest antrenament este realizat de mentori de la ANO „Centrul de Antrenament Sportiv Special Patriotic Voluntar” și Comunitatea Nord Slavă (SSO). În ultimii ani, au trecut prin cursurile lor cursanți ai Ministerului Situațiilor de Urgență, adolescenți din Mișcarea de explorare a Rusiei, detașamente ale Iunarmia „Tunetul”, detașamente ale DOSAAF, orfani de la internatul Kolpino, elevi ai Liceului Nr. 126, copii din Școala specială nr. 1 din Sankt Petersburg de tip închis pentru adolescenți cu comportament deviant și multe altele.

În sala de clasă, copii de 10 ani sunt îmbrăcați de „antrenorii” în uniforme militare cu un simbolul Z și sunt învățai cum să folosească o mitralieră.

Sursa: The Insider

Numărul exact de studenți care trec prin mâinile mentorilor nu poate fi calculat din surse deschise, dar vorbim de sute de copii și adolescenți.

Sursa: The Insider

Grupul „Voluntar” desfășoară toată această activitate cu aprobarea autorităților și se întâlnește periodic cu guvernatorul Beglov.

Sursa: The Insider

Neo-naziști, sadici și criminali

Organizația „Voluntarul” face parte în esență din aceeași structură cu Comunitatea slavă de nord, care se poziționează ca o „comunitate militaro-patriotică rusă a cazacilor moderni” (nu explică și cum au ajuns „cazacii” în nordul Rusiei).

Directorul „Voluntarul”, Aleksei Savinski, care se autointitulează și Iar, este un susținător al mișcării „Rezistența”, de extrema dreaptă, formată din oameni din DNI, skinhead și membri ai Uniunii Slave. Mișcarea a fost creată de prietenul lui Savinski, Roman Zențov, care se autointitulează „Ciocanul rusesc” și a declarat într-un interviu că Rusia trebuie să fie pregătită pentru un război între rase și națiuni.

Alexei Savinski și Roman Zențov / Sursa: The Insider

Până de curând, autoritățile ruse considerau că Zențov ar trebui ținut departe de tineri. Astfel, în ianuarie 2012, departamentul Altai al FSB, împreună cu autoritățile regionale, au trimis următorul memoriu școlilor și universităților locale: „Stimați conducători! Departamentul pentru Educație și Tineret al Teritoriului Altai a primit informații despre formarea în Teritoriul Altai a unei ramuri regionale a mișcării radicale de dreapta, Rezistența. Pentru a-și răspândi ideile și a atrage noi susținători, liderul acestei mișcări, Zențov R.P., sub pretextul promovării unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor, ține întâlniri cu școlari și studenți, organizează cursuri master-class în arte marțiale, inclusiv în Districtul Federal Siberian”.

Dar câțiva ani mai târziu, conceptul s-a schimbat, iar radicalii de dreapta au încetat să mai fie dușmani ai FSB.

Alți prieteni ai lui Savinski și ai mișcării sale sunt membri ai grupului neonazist Rusici, condus de un susținător deschis al lui Hitler, jupuitorul și sadicul Alexei Milceakov, căruia îi place să fie fotografiat cu capetele tăiate de căței, iar după ce început a războiului din Ucraina, cu urechile tăiate de la prizonieri ucraineni de război.

Alexei Milceakov / Sursa: The Insider

SSO și „Voluntarul” organizează în mod regulat exerciții militare-tactice comune cu „Rusici” (foto).

Sursa: The Insider

Savinski gestionează programe de antrenament pentru toate vârstele, ține prelegeri și întâlniri, supraveghează exerciții comune regulate cu Rusici și clubul militar-patriotic Armada. Dar mai sunt și alți instructori în echipa lui.

Vladimir „Ulfer” Bakin este un autoproclamat șef al comunității de „cazaci” slavi de nord din Sankt Petersburg și un participant activ la ocuparea teritoriilor ucrainene din 2014. Membru al unui batalion separat de cazaci, „Gheorghevski” și al Uniunii Voluntarilor din Donbas, în primăvara anului 2022 a luptat lângă Izium într-o unitate de voluntari, ca parte a batalionului 80 de puști al Armatei 20 a Federației Ruse. Militanții Rusici și unitatea de recunoaștere Rusici Zimargl au fost staționați în aceeași zonă. „Ulfer” participă în mod regulat la reuniunile Camerei Publice din Sankt Petersburg, „Centrul Wagner” și prelegerile „Cyber ​​​​Front Z”.

Neonazistul Vladimir „Ulfer” Bakin / Sursa: The Insider

Bakin vorbește regulat și apare în public cu un alt neonazist, Timur „Kiba” Gromov, șeful de comunicare pentru Rusici și Zimargl.

Neonaziștii Vladimir „Ulfer” Bakin (stg) și Timur „Kiba” Gromov (dr)

Un alt instructor, Mihail „Pitbul” Turkanov, este un neonazist declarat, care între 2012 și 2017 o ispășit o condamnare pentru răpire și extorcare. El este, de asemenea, un participant activ la agresiunea rusă din Ucraina. Acum, Turkanov conduce o echipă de fani ai fotbalului Espagnol. De asemenea, este membru al Uniunii Voluntarilor Donbas.

Mihail „Pitbul” Turcanov / Sursa: The Insider

Simbolismul folosit de „Iar” și asociații săi este elocvent. Armura lui Savinski este decorată cu un șevron cu un kolovrat galben cu opt colțuri pe un fundal roșu. Dezvoltatorul acestui simbolism este fondatorul neopăgânismului rus, Alexei „Dobroslav” Dobrovolski – el a propus Kolovrat, în 1996, ca simbol al luptei împotriva „jugului evreiesc”.

Sursa: The Insider

Pe lângă Kolovrat, runa neonazistă și sloganul „Sunt un ocupant rus” se găsesc adesea pe șevronurile și siglele „Voluntarul” și MTR. Mașinile în care au călătorit în jurul Ucrainei sunt marcate cu numărul „88”, care pentru neonazişti înseamnă salutul codificat „Heil Hitler!”. În plus, SSO și „Voluntarul” împrumută simbolurile Rezistenței – un lup alb pe un fundal negru. De asemenea, SSO a justificat în mod public pe rețelele de socializare și a susținut apelul neonaziștilor din Rusici și Zimargl de a tortura și ucide prizonierii de război ucraineni.

Cine îi sprijină pe neonazişti

„Voluntarul” și MTR se bucură cu siguranță de patronajul autorităților (și nu doar al guvernatorului Beglov). Ambele organizații sunt membre ale Asociației Centrelor de Instruire Militară din Sankt Petersburg și Regiunea Leningrad și sunt rezidenți ai Centrului Wagner al lui Prigojin. Suportul informațional pentru organizații este oferit de către Societatea pentru Dezvoltarea Educației Istorice Ruse „Vulturul cu două capete” („Țargrad”) și „Cyberfront Z”. Neonaziştilor le place să fie fotografiaţi şi cu odiosul homofob din Sankt Petersburg, deputatul Milonov.

Sursa: The Insider

Savinski are, de asemenea, legături strânse cu Alexandr Borodai, fostul președinte al Consiliului de Miniștri al „Republicii Populare Donețk”, acum deputat al Dumei de Stat din partea partidului Rusia Unită și președinte al menționatei Uniuni a Voluntarilor din Donbas.

Sursa: The Insider

Savinski a fost văzut în mod regulat la evenimentele de la Centrul Wagner, inclusiv în compania unui alt deputat al Dumei de Stat, Maria Butina, fostă asistentă a lui Alexandr Torșin, implicat în grupul de crimă organizată din Taganska.

Maria Butina și Alexei Svianski / Sursa: The Insider

Principalul curator al relațiilor dintre Voluntarul și SSO cu oficialii din Sankt Petersburg este, se pare, Konstantin Blohin – vicepreședinte al Comisiei pentru Politică pentru Tineret, Dezvoltare Voluntariat, Educație Patriotică și Sport a Camerei Publice din Sankt Petersburg. El este și președinte al consiliului mișcării pentru sport obștesc „Rusia Puternică”.

Sub auspiciile lui Beglov, neonaziștii din SSO au devenit adevărații stăpâni ai Sankt-Petersburgului: acum sunt implicați nu numai în formarea copiilor, ci și în patrularea orașului împreună cu poliția și administrațiile raionale. Grupul a dobândit legături bune în poliția din Sankt Petersburg. Din 2016, Vladimir „Ulfer” Bakin a fost în contact regulat cu Viktor Usanov, șeful districtului Krasnogvardeiski al departamentului juridic, ordine și securitate din Sankt Petersburg, potrivit surselor The Insider.

O halbă și pentru Narîșkin! Legătura SVR cu berea lituaniană care se vinde la Moscova și după ce „a părăsit Rusia”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here