Statul major ucrainean: Rușii se pregătesc pentru o mare bătălie

Sursa foto: Twitter

Statul major ucrainean avertizează că rușii se pregătesc pentru o ofensivă în Est. Fotografii din vecinătatea Harkovului, unde se poate vedea un convoi mare de vehicule rusești, au fost postate pe internet. Spre deosebire de convoiul de 64 de kilometri care a fost distrus de ucraineni lângă Kiev, acesta este protejat de elicoptere și avioane de atac. Se pregătesc rușii pentru o mare bătălie?

Convoiul rusesc, care se îndreaptă spre Harkov, este compus din diverse vehicule de luptă – transportoare de trupe și tancuri blindate, care se deplasează încet spre Sud, spre Donețk. Înregistrările puse la dispoziție de ruși pe web arată, printre altele, elicoptere de luptă moderne Mi-35 și avioane militare.

Generalul Mieczysław Bieniek a declarat pentru Fakt.pl că rușii se pregăteau pentru o astfel de operațiune, pentru că își adunau putere și resurse la Rostov-pe-Don.
Coloana care se îndreaptă spre Harkov arată că rușii vor să conducă operațiunea în două direcții. Una este direcția Lugansk-Donețk, iar cealaltă este direcția Harkov. Această coloană, care se deplasează spre Harkov, este coloana care, după ce a compensat toate pierderile pe care le-a suferit, a introdus noi rezerve. Poate fi destul de periculoasă. Faptul că această coloană se află sub protecția elicopterelor, precum și cu protecție antiaeriană, demonstrează că rușii au tras concluzii din modul inept de a desfășura această operațiune de până acum”, spune generalul Mieczysław Bieniek, fost comandant al Aeronavei 6. Brigada și Divizia 25 Cavalerie Aeriană.

În martie, un convoi rusesc de 64 de kilometri a pornit în apropiere de Kiev, care a fost distrus de ucraineni la aproximativ 30 km de oraș.

Cum vor reacționa ucrainenii la acțiunile rușilor de data aceasta?

Statul major al Ucrainei a luat în considerare posibilitatea unei astfel de ofensive. Vă rugăm să rețineți că Ucraina are un număr tot mai mare de forțe și resurse atunci când vine vorba de apărare antiaeriană și antitanc. De asemenea, are informații prin satelit și informații din prima linie de la Aliați. Avantajul informației este de partea Ucrainei. Sper că planul pe care îl au să nu le permită rușilor să desfășoare această ofensivă în mod eficient”, adaugă generalul Mieczysław Bieniek într-un interviu pentru Fakt.pl.

Întrebat dacă există șansa ca ucrainenii să-i blocheze pe ruși la momentul potrivit, generalul Mieczysław Bieniek răspunde: ”Există șansa să se apere, dar vor avea suficientă forță pentru a recuceri acele regiuni? Acesta este al doilea lucru, pentru că este mai ușor să te aperi, dar este foarte greu să ataci fără echipament greu și forță aeriană”.

*Armata ucraineană – semnal de alarmă: rușii încearcă să cucerească orașe din trei districte

După cum a informat vineri (8 aprilie) personalul general al forțelor armate ucrainene, rușii se pregătesc pentru ofensiva din estul Ucrainei. Trupele invadatorilor încearcă să captureze nu numai Mariupol, situat pe coasta de sud. Există, de asemenea, o ofensivă în vecinătatea orașului Izium din regiunea Harkov și o încercare de a sparge apărarea forțelor ucrainene care operează în regiunea Donețk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here