Stoltenberg, despre referendumurile de anexare: „Aliaţii NATO sunt de neclintit”

Sursa: Flickr

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat referendumurile organizate de Rusia în Ucraina şi a afirmat că nu au nicio legitimitate. ”Reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, a transmis oficialul NATO. El a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite News.ro.

”Tocmai am vorbit cu preşedintele Volodimir Zelenski şi am precizat clar că aliaţii NATO sunt de neclintit în sprijinul pentru suveranitatea şi dreptul la autoapărare al Ucrainei”, a scris Stoltenberg pe Twitter.

Acesta a adăugat că ”referendumurile false organizate de Rusia nu au nicio legitimitate şi reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional. Aceste pământuri sunt Ucraina”.

La rândul său, Zelenski a precizat, într-un tweet, că a mulţumit secretarului general al NATO pentru declaraţia sa fermă de condamnare a ”referendumurilor”.

”Am discutat despre evoluţiile actuale de pe câmpul de luptă şi despre continuarea sprijinului statelor membre ale Alianţei pentru forţele armate ucrainene”, a transmis Zelenski.

Scurgerile inexplicabile de gaze din gazoductele Nord Stream, cauzate de „acte deliberate”, susţin autorităţile daneze

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here