Stoltenberg sintetizează mesajul pe care-l va transmite NATO la Summit-ul de la Bruxelles

Sursa: Facebook

Viitorul summit al NATO va trimite un semnal solid despre unitatea transatlantică pentru că împreună suntem mai puternici şi mai în siguranţă într-o lume tot mai imprevizibilă, a afirmat secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, după întrevederea avută luni, la Casa Albă, cu preşedintele american Joe Biden, informează Reuters şi dpa, preluate de Agerpres.

Printre diferitele provocări pentru care NATO ar trebui să fie pregătită, Stoltenberg a amintit Rusia, ce are o atitudine agresivă faţă de vecinii săi, şi China, care investeşte masiv în noi capacităţi militare.

În cadrul primei sale deplasări în străinătate în calitate de preşedinte al SUA, Joe Biden urmează să participe şi la summitul NATO din 14 iunie, care va fi găzduit de sediul de la Bruxelles al organizaţiei transatlantice.

”O Alianţă Nord-Atlantică puternică este bună pentru Europa, dar este bună şi pentru Statele Unite; nicio altă mare putere nu are atât de mulţi aliaţi şi prieteni aşa cum au SUA în NATO”, a declarat Stoltenberg.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în timpul întâlnirii Biden ”a transmis angajamentul său ferm de a lucra îndeaproape cu aliaţii pentru a construi pe fundamentul reprezentat de cele şapte decenii de apărare cu succes a securităţii transatlantice şi a valorilor democratice de către NATO”.

Potrivit Reuters, secretarul general al NATO a afirmat că lideri ai guvernului chinez ”nu împărtăşesc valorile noastre” şi a susţinut abordarea liderului de la Casa Albă faţă de Rusia, inclusiv întâlnirea pe care preşedinţii SUA şi Rusiei o vor avea în curând la Geneva.

De ce furia lui Macron în scandalul de spionaj americano-danez este o dovadă de ipocrizie crasă. O privire asupra programului „Emeraude”

1 COMENTARIU

  1. Este foarte clara atitudinea celor doua mari puteri China si Rusia ce incearca a nu mai respecta deciziile organismelor internationale . SUA si UE nu au alta solutie decit sa isi uneasca eforturiele si impreuna cu aliatii lor , mai noi sau mai vechi (daca vedem PIBul acestor aliati intelegem )vor purcede la reconstructia umanitatii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here