Studentul de la UMF, acuzat de dublul asasinat din Iași, iese din arestul IPJ pentru a fi dus la Institutul de Psihiatrie ”Socola”

Marocanul Ahmed Sami El Bourkadi (foto) iese din Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Surse din cadrul anchetei au precizat că, în scurt timp, marocanul ar trebui să iasă din arest, însă asta nu înseamnă că scapă și de urmărirea penală. Marocanul ar trebui să ajungă la Institutul de Psihiatrie „Socola”, unde va fi expertizat în comisia de expertiză medico-legală psihiatrică. Anchetatorii ieșeni vor să afle dacă acesta a avut sau nu discernământ, informează BZI.

De când a fost adus în țară, studentul a mai ieșit doar o dată din arestul IPJ, când a cerut să studieze dosarul în care este acuzat de omor.

Suspectul nu a făcut nicio declarație până acum, în afara celei în care a negat că este vinovat de comiterea crimei. Totuși, sunt extrem de multe probe care indică faptul că el ar fi autorul cumplitului asasinat.

Familia lui Youssef Ajniyah a trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași mai multe adrese în care cer detalii despre stadiul anchetei.

Raluca Andrei, avocata presupusului criminal, a dat de înțeles, într-o discuție purtată cu reporterii BZI, că tânărul se teme pentru viața sa și că este bucuros că se află în spatele gratiilor pentru că nimeni nu-i poate face rău.

”Ahmed Sami El Bourkadi este bucuros că, momentan, e în arest și nu sub vreo altă măsură”, a declarat aceasta.

Astfel, avocata dă de înțeles că acesta nu este vinovat de crimă și că persoana care a comis atrocitățile din Moara de Vânt este și acum liberă, de fapt. De asemenea, avocata susține că studentul marocan a ajuns să fie principalul suspect doar pentru faptul că a fost în casa amicului său Youssef Ajniyah, mai notează sursa citată.

Reamintim că la începutul lunii decembrie 2021 trupurile a doi studenți din Iași au fost descoperite într-o vilă a unui cartier de lux.

Prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol, a declarat că într-un imobil din municipiul Iaşi, strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre.

Unul dintre studenții uciși are origini marocane și a studiat anterior la Bruxelles. Împreună cu iubita sa, de origine română, cei doi erau așteptați de părinții tânărului în Bruxelles.

Familia tânărului, care locuiește în Bruxelles este și cea care a anunțat poliția atunci când Youssef Ajniyah, studentul ucis, nu a mai ajuns din Iași. Tânărul a fost văzut ultima oară în viață miercuri seara. O vecină din acel complex rezidențial a văzut atunci curtea plină de tineri beți care fumau narghilea.

Prietenii studentului spun că acesta era un tip liniștit și că relația pe care o avea cu fata româncă era una de lungă durată. Ea era din Miroslava.

Conform anchetatorilor, pe trupurile celor doi tineri morți se văd urmele multiplelor înjughieri. Polițiștii au doi suspecți, dar se bănuiește că ar fi mai multe persoane implicate în dublul asasinat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here