Studentul din Maroc suspectat că i-ar fi ucis pe cei doi tineri din Iași, prins la Roma

Tânărul din Maroc suspectat de uciderea celor doi studenți de la Medicină din Iași, care fusese dat în urmărire, a fost prins și reținut marți, la Roma.

 

Prin cooperarea dintre Poliția Română și autoritățile din Italia (Poliția Statală din Italia), a fost localizată persoana bănuită de infracțiunea de omor, din județul Iași.

Cel în cauză a fost localizat și reținut, în Roma“, a anunțat Poliția Română.

Ahmed Sami El Bourkadi, în vârstă de 20 de ani, originar din Maroc și student la UMF Iași, este principalul suspect în cazul dublului asasinat. El este suspectat că i-ar fi ucis pe Youssef Ajniyah (25 de ani) şi pe prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu (23 de ani), studenți la Medinică în Iași.

Înainte de a fugi din țară, tânărul s-a dus la spital, cu o tăietură la mâna dreaptă, pretinzând că s-a rănit într-un geam.

 

S-a prezentat un pacient cu vârstă aproximativă 20 de ani cu o plagă tăiată la mâna dreaptă. Un pacient student, cu un nume cu rezonanță arabă, care a fost tratat în urgență de către Chirurgie Plastică.

S-a rezolvat plaga prin sutură și toaletă și a plecat la domiciliu urmând a reveni pentru scoaterea firelor de sutură și control la 5 zile. A declarat că plaga a fost produsă prin tăiere cu un geam”, a declarat șeful UPU SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

Studentul marocan a fost căutat de anchetatori încă de duminică, însă nu a fost găsit, astfel încât luni Poliția Română l-a dat în urmărire. De asemenea, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în lipsă.
Surse din rândul anchetatorilor afirmă că acesta îi cunoştea pe cei doi tineri care au fost ucişi. Tânărul este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, secţia franceză, la fel ca Youssef, una dintre victime.   Totodată, procurorii presupun că ar mai exista un complice în acest caz.
Luni, conducerea Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi a precizat că, în urma necropsiilor, s-a constat că tânăra ucisă avea 33 de plăgi tăiate, în timp ce prietenul acesteia avea 17 plăgi tăiate. Medicii legişti au arătat că plăgile de pe corpurile celor doi tineri erau dispuse aproape identic şi „aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale”.

Toate persoanele audiate de poliţiştii ieşeni în ultimele 48 de ore, suspectate că ar fi putut avea legătură cu uciderea studentului marocan şi a prietenei acestuia, au fost lăsate să plece acasă, anchetatorii neavând probe privind implicarea lor în dubla crimă.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că ar fi fost mai multe persoane care au intrat în casa în care locuiau cei doi tineri şi că autorii ar fi acţionat extrem de violent.

Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a afirmat, sâmbătă, că tânărul de origine marocană urma să plece cu avionul vineri la Bruxelles, dar că nu a mai ajuns la destinaţie, moment în care Poliţia a fost sesizată în legătură cu dispariţia acestuia. Totodată, procurorii au început urmărirea penală in rem în acest caz, pentru omor calificat.

Cuplul locuia cu chirie într-o vilă din zona Moara de Vânt, tânărul fiind student la UMF, cu cetăţenie marocană, iar fata româncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here