Studiu de caz: Cum transformă schimbările climatice Noua Zeelandă

Sursa: Pexels

Schimbările climatice transformă deja Noua Zeelandă, a constatat un nou raport al oficialilor guvernamentali din această ţară, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

Publicat joi, raportul include o analiză a datelor privind temperatura din 30 de locaţii care arată cum clima ţării se încălzeşte, a declarat într-un comunicat Oficiul de Statistică din Noua Zeelandă.

Măsurătorile, efectuate între anii 1972 şi 2019, au arătat creşteri anuale ale temperaturii medii în 28 din cele 30 de locaţii, şi în fiecare locaţie pe perioada iernii.

Datele au început să arate însă şi evenimente meteorologice mai extreme, numărul de zile cu precipitaţii abundente, caniculă sau vreme uscată fiind în creştere, a arătat raportul.

Volumul de gheaţă de pe gheţari a scăzut, iar nivelul relativ al mării a crescut în medie cu 1,81 milimetri pe an de la debutul înregistrării măsurătorilor în urmă cu mai bine de 100 de ani.

Raportul a arătat provocările serioase ale schimbărilor climatice, a subliniat Vicky Robertson, director general la Ministerul Mediului.

Documentul nu oferă soluţii, însă ar trebui utilizat pentru a documenta discuţiile şi alegerile cu privire la „moştenirea pe care o lăsăm”, a precizat Robertson.

În Noua Zeelandă, emisiile de gaze cu efect de seră sunt aşteptate să scadă în deceniile următoare, dar nu într-un ritm suficient de rapid pentru a atinge obiectivele pentru 2030 prevăzute de Acordul de la Paris, a constatat acelaşi raport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here