Studiu Harvard: Coronavirus și în 2024, distanțare socială până în 2022

În timp ce mai multe state au anunțat deblocarea graduală a economiilor, așadar și ridicarea unor restricții impuse populației, cercetătorii încearcă să înțeleagă în ce măsură noul coronavirus va rămâne o amenințare în anii care vin și pe ce termen ar trebui să avem în vedere distanțarea socială.

Un nou focar de coronavirus ar putea să apară până în 2024, iar distanțarea socială ar trebui să fie extinsă până în 2022 pentru a îngrădi pandemia existentă, este concluzia cercetărilor derulate de o echipă de la Harvard T.H. Chan School of Public Health, scrie South China Morning Post.

„Poate fi necesară o distanțare prelungită sau intermitentă până în 2022”, cu excepția cazului în care este disponibil un vaccin sau un tratament îmbunătățit, menționează lucrarea, publicată zilele trecute și în Science.

„Nu ne pronunțăm cu privire la oportunitatea acestor scenarii (privind tipurile de distanțare socială – n.r.), având în vedere povara economică pe care o reprezintă, dar subliniem presiunea potențial catastrofică pe care epidemia o pune pe sistemul de sănătate dacă distanțarea socială nu este implementată eficient sau pe o perioadă îndelungată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here