VIDEO | Cum arată staţia de metrou Romancierilor, de pe magistrala Drumul Taberei

Ministerul Transporturilor a postat sâmbătă pe Facebook imagini staţia de metrou Romancierilor, de pe magistrala Drumul Taberei, după ce, în urmă cu o săptămână, a prezentat imagini cu noua staţie de metrou şi cu depoul Valea Ialomiţei, transmite News.ro.

Termenul de 30 iunie stabilit pentru finalizarea lucrărilor nu a putut fi respectat, ministrul Lucian Bode explicând că sunt probleme la centrala de ventilaţie şi la staţia de pompare a apei din infiltraţii.

Recent, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a cerut scuze bucureştenilor, în numele celor 17 miniştri ai Transporturilor, pentru faptul că Magistrala M5 nu va fi gata la data de 30 iunie, precizând că problemele sunt la centrala de ventilaţie şi la staţia de pompare a apei din infiltraţii.

Premierul Ludovic Orban nu a avansat un termen când va fi putea fi dat metroul în folosinţă, spunând că atunci când „va fi din punct de vedere tehnic posibil de pus în circulaţie, va fi pus în circulaţie”.

https://www.facebook.com/watch/?v=613610312597611

Consiliul de Administraţie al Metrorex a numit în urmă cu o săptămână un nou director general interimar, pe Gabriel Mocanu, în locul Marianei Miclăuş, iar ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a explicat într-un comunicat că, după ce toţi cei implicaţi l-au asigurat că termenul de finalizare a acestei magistrale va fi 30 iunie 2020, ”termen asumat în mod neforţat”, i-a transmis doamnei director Miclăuş că, din acel moment, ”va sta cu mandatul pe masă”.

Mariana Miclăuş fusese numită în funcţia de director general provizoriu în noiembrie 2019.Planul de relansare economică prezentat de Guvern la începutul acestei luni prevede, în ceea ce priveşte lucrările la reţeaua de metrou, prevede finalizarea lucrări lor la metroul Drumul Taberei, precum şi lansarea  M6 – tronsonul Gara de Nord – 1 Mai – Aeroport Otopeni, M4 – tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul, extensie M2 Pipera – Petricani  şi Berceni – Linia de Centură Sud, dar şi metroul Cluj Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here