SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina

Statele Unite vor livra Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 675 milioane de dolari, a anunţat joi secretarul apărării, Lloyd Austin, la baza americană Ramstein din Germania, unde s-au reunit aliaţii Kievului pentru a-şi coordona sprijinul, transmite AFP, citată de Agerpres.ro.

Acest nou pachet de ajutor va include mai ales sisteme de lansatoare de rachete multiple ghidate GMLRS, ‘obuziere de 105 mm, muniţii de artilerie, precum şi (vehicule) Humvee, ambulanţe blindate, sisteme antitanc, arme uşoare şi altele’, a detaliat Austin în faţa presei.

Şi alte ţări, printre care Germania, ar urma să anunţe în cursul zilei noi ajutoare.

Aceste livrări îşi arată rezultatele pe teren, a dat asigurări Austin. ‘Astăzi, constatăm succesul evident al eforturilor noastre comune pe câmpul de luptă’, a spus el.

‘În fiecare zi, constatăm determinarea aliaţilor şi a partenerilor din întreaga lume care ajută Ucraina să reziste războiului de cucerire ilegal, imperialist şi nejustificat al Rusiei’, a adăugat Austin.

Această a cincea reuniune a grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, ce are loc la invitaţia şefului Pentagonului, îşi propune să facă dovada ‘unităţii şi solidarităţii’ aliaţilor Ucrainei, a indicat şeful Statului Major american, generalul Mark Milley.

Reprezentanţii a peste 40 de ţări şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-au reunit la baza Ramstein pentru a discuta mai ales despre provocările în materie de producţie de armament ale conflictului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here