Şofer turc, amendat de poliţişti după ce a vrut să intre cu TIR-ul în Pasajul Unirii din Capitală, fără a respecta limita de înălţime

Un cetăţean turc a fost amendat de poliţişti după ce a vrut să intre cu un TIR în Pasajul Unirii din Bucureşti, fără a respecta indicatorul privind limita de înălţime de 3,5 metri. Astfel, camionul, care avea 4,2 metri înălţime, a rupt poarta metalică montată înainte de intrarea în pasaj, anunță News.ro.

Brigada Rutieră a anunţat, joi după-amiază, că accidentul a avut loc în jurul orei 8.00, în zona Pasajului Unirii.
”Pentru stabilirea situaţiei de fapt, la faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, iar cu această ocazie s-a constatat faptul că un conducător auto, cetăţean turc, a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor şi remorcă dinspre Bd. Dimitrie Cantemir către Str. Colţei, iar la intrarea în Pasajul Unirii, nu a respectat semnificaţia indicatorului „Accesul interzis vehiculelor cu înălţimea mai mare de 3,5 metri” şi a intrat în coliziune cu cadrul metalic pe care era montat indicatorul. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nu deţinea autorizaţie de circulaţie pentru autovehicule de tonaj în zona A”, a precizat sursa citată.
Astfel, şoferul a fost sancţionat contravenţional atât pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cât şi pentru nerespectarea prevederilor HCGMB 134/2004 privind circulaţia autovehiculelor destinate transportului de marfuri.
El a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.
În urma evenimentului, au rezultat doar pagube materiale, dar traficul rutier a fost restricţionat în Pasajul Unirii, dinspre Bd. Dimitrie Cantemir către Str. Colţei, fiind reluat în jurul orei 09.45.
La rândul său, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a afirmat, pe Facebook, că TIR-ul, de 4,2 metri înălţime, a rupt poarta de fier montată înaintea intrării în Pasajul Unirii.

”Deşi indicatorul montat pe poarta de la intrarea în tunel arată clar că limita de înălţime este de 3,5 metri, şoferul nu a respectat semnul rutier. Vă reamintesc faptul că această limită de înălţime de 3,5 metri a existat şi înainte de reabilitarea Pasajului Unirii”, a precizat edilul.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here