SUA îl acuză pe miliardarul rus Oleg Deripaska de încălcarea sancţiunilor penale

Procurorii americani au dezvăluit, joi, acuzaţii de încălcare a sancţiunilor penale împotriva lui Oleg Deripaska (foto), un miliardar rus care se află pe lista neagră a Washingtonului din cauza presupusei implicări a Moscovei în alegerile din 2016 din Statele Unite, relatează Reuters, citată de News.ro.

Rechizitoriul depus la tribunalul federal din Manhattan l-a acuzat pe Deripaska de încălcarea sancţiunilor legate de reţinerea a trei femei co-inculpate care au furnizat sau au aranjat o varietate de servicii în beneficiul său.

Deripaska, în vârstă de 54 de ani, nu a putut fi contactat imediat pentru declaraţii.

Potrivit acuzării, inculpata Olga Shriki a aranjat vânzarea unui studio muzical din California în 2019 pentru suma de 3,1 milioane de dolari în beneficiul lui Deripaska.

În rechizitoriu se mai spune că Shriki şi co-inculpata Natalia Bardakova au aranjat în 2020 ca o altă inculpată, Ekaterina Voronina, să călătorească în Statele Unite din Rusia pentru a naşte copilul lui Deripaska. Ar fi fost aranjată o altă călătorie anul acesta, astfel încât Voronina să poată aduce pe lume al doilea copil al cuplului.

Avocaţii femeilor nu au putut fi identificaţi imediat.

Deripaska, fondatorul companiei producătoare de aluminiu Rusal din Moscova, a fost sancţionat în 2018 în timpul administraţiei fostului preşedinte Donald Trump.

Departamentul de Trezorerie al SUA, care aplică sancţiunile, a anunţat la acea vreme că Deripaska a fost inclus pe lista neagră pentru că a acţionat sau a pretins că acţionează în numele Guvernului rus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here