Premierul Nicolae Ciucă: Vom prelungi până la sfârșitul anului Ordonanţa de Urgenţă prin care compensăm preţul la carburanţi

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că Ordonanţa de Urgenţă prin care se compensează preţul la carburanţi va fi prelungită până la sfârşitul anului.

Menţionez decizia prin care vom prelungi Ordonanţa de Urgenţă prin care compensăm preţul la carburanţi”, a anuunţat şeful Executivului.

Nicolae Ciucă a arătat că a fost o decizie care a produs efecte.
Am reuşit să stabilizăm şi chiar să scadă preţul la combustibil, preţ care produce efecte pe întreg lanţul. În felul acesta, până la sfârşitul anului vom beneficia de aceeaşi măsură de compensare”, a mai spus premierul.

Reducerea cu 0,5 lei/litru la carburanți, prelungită până la 31 decembrie 2022

Ordonanța de Guvern prevede continuarea posibilității acordării unei reduceri de preţ în cuantum de 0,5 lei/litru, inclusiv TVA, de către operatorii economici care comercializează benzină şi motorină către clienții finali – persoane fizice şi juridice care achiziţionează carburanţii pentru consumul propriu şi instituirea unui mecanism de sprijin de la bugetul de stat, de 0,25 lei/litru, inclusiv TVA, pentru operatorii economici care acordă această reducere, şi pentru perioada 1 octombrie 2022-31 decembrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here