Sursa: Pixabay

SUA au decis să trimită 3.000-3500 de militari în Orientul Mijlociu pentru a consolida securitatea poziţiilor americane din regiune după moartea generalului iranian Qassem Soleimani, informează AFP, citată de news.ro.

Soldaţii fac parte din forţa de reacţie rapidă a celei de-a 82-a divizii aeroportate, aflată în alertă după atacul contra ambasadei SUA de la Bagdad.

Această brigadă va fi dislocată în Kuweit, o măsură preventivă, în răspuns la nivelul creşterii ameninţărilor contra forţelor şi instalaţiilor americane”, a precizat un purtător de cuvânt.

În cadrul unei întâlniri cu presa, joi, şeful statului major american, generalul Mark Milley, avertizase că vor fi trimise alte întăriri după caz. Alţi 750 de soldaţi au fost trimişi în Kuweit săptămâna aceasta, după atacul contra ambasadei marţi, „preşedintele aprobând desfăşurarea forţei rapide şi a unui batalion de forţe operaţionale de la Divizia a 82-a aeropurtată”, a declarat generalul Milley.

Pentagonul a anunţat, vineri, uciderea liderului militar iranian, generalul Qassem Soleimani, în urma atacurilor aeriene la Bagdad.

Autorităţile de la Teheran au calificat drept o „escaladare extrem de periculoasă” uciderea lui Soleimani, emisar al Republicii islamice în Irak.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, s-a angajat vineri să „răzbune” moartea lui Soleimani.

La 62 de ani, generalul Qassem Soleimani era unul dintre oamenii-cheie ai regimului iranian. El a contribuit la consolidarea relaţiilor diplomatice dintre Teheran şi Orientul Mijlociu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here