Sunt 239 de voturi pentru demiterea Guvernului, arată ultimele calcule

Potrivit ultimelor calcule, făcute cu mai puțin de 24 de ore înaintea votului de joi pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, situația este favorabilă Opoziției și îngrijorătoare pentru PSD, a scris G4Media.ro

Astfel, pentru demiterea guvernului condus de Viorica Dăncilă ar vota 239 de parlamentari, după ce mai mulți semnatari ai moțiunii s-au răzgândit sau au anunțat că nu sunt siguri cum se vor poziționa. Pentru adoptarea moțiunii sunt necesare minimum 233 de voturi.

Parlamentarii PNL, USR, UDMR, PMP și Pro România / ALDE vor fi prezenți toți, fără excepție, joi la Parlament și vor vota pentru moțiunea de cenzură, dau asigurări liderii respectivelor formațiuni. Mai mult, în afară de parlamentarii UDMR, toți ceilalți vor vota la vedere.

Parlamentarilor partidelor de opoziție li se vor adăuga și 8 deputați ai minorităților naționale care vor vota moțiunea de cenzură, așa cum a declarat săptămâna trecută liderul de grup, Varujan Pambuccian.

Cel puțin un vot va veni și de la PSD, de la senatorul Iulian Talpoș, unul dintre semnatarii moțiunii.

”Îmi mențin semnătura și decizia de a vota chiar dacă s-au făcut presiuni asupra mea de la toate nivelurile ca să mă răzgândesc. Mi se pare de bun simț ca, dacă ai semnat, să îți asumi. Mâine voi fi prezent și voi vota pentru moțiune”, a declarat Talpoș pentru G4Media.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here