Tabloul sărăciei PSD: deficit de 60 de milioane lei într-un an. Și un mister știut doar la partid: Ce s-a ales de excedentul de 53 de milioane?

Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca

PSD a trecut într-un singur an de la un excedent financiar de 53,3 milioane de lei, la un deficit de peste 60 de milioane de lei, scrie Europa Liberă, într-o analiză făcută finanțelor social-democraților.

Potrivit sursei citate, 2019 a fost anul în care partidul a încasat cea mai mare subvenție din istoria sa, dar pe care l-a încheiat cu cel mai mare deficit și cu cea mai mare datorie.

Astfel, partidul a dispus, în 2019, de 200 de milioane de lei, dar a fost și anul în care au pierdut alegerile europarlamentare, au fost scoși de la guvernare și au pierdut prezidențialele.

Europa Liberă mai consemnează că „rămâne un mister ce s-a întâmplat cu excedentul de 53,3 milioane de lei declarat la finalul anului 2018, atunci când partidul era condus de Liviu Dragnea, iar trezorier era Mircea Drăghici. Primul este acum în închisoare, fiind condamnat la trei ani și jumătate, iar cel de-al doilea este trimis în judecată pentru delapidare și folosirea subvenției în scop personal”.

În 2015, Victor Ponta lăsase partidul cu datorii de peste 32 de milioane de lei. În 2016, au ajuns la 33 de milioane, iar în 2018 la 13,4 milioane lei. Potrivit bilanțului fiscal depus, PSD a încehait 2018 cu un excedent de 53,3 milioane lei.

Articolul integral – pe Europa Liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here