Tânărul din Constanța împușcat în cap de polițiști a murit

Bărbatul împuşcat de poliţişti miercuri dimineaţa în cadrul unei urmăriri în judeţul Constanţa a murit la spital, oamenii legii stabilind că şoferul care a refuzat să oprească la semnalul polişţiştilor şi care la un moment dat s-a îndreptat cu maşina spre aceştia nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, transmite News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au stabilit identitatea celor trei persoane implicate în eveniment. 

Conducătorul auto a fost identificat de poliţişti ca fiind şi proprietarul maşinii. El are 32 de ani şi este din comuna Săcele. De asemenea, pasagerul din dreapta a fost identificat ca fiind un bărbat de 23 de ani, din satul Gura Dobrogei, comuna Cogealac.

Bărbatul împuşcat de poliţişti era tot din satul Gura Dobrogei, avea 32 de ani.

El a murit la spital în joi dimineaţa. În cauză, se fac în continuare cercetări de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor. De asemenea, pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şoferul şi pasagerul din dreapta au fost audiaţi de poliţişti şi deocamdată nu a fost luată nicio măsură preventivă în acest caz. 

Oamenii legii au stabilit că maşina avea parbrizul avariat în urma unui scandal produs în urmă cu două, trei zile, după ce concubina şoferului i-a lovit parbrizul cu o lopată.

Cum s-au petrecut lucrurile

Miercuri, în jurul orei 04.20, o patrulă formată din doi poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, pe bulevardul Năvodari, un autoturism care avea parbrizul spart, motiv pentru care au făcut semnal de oprire pentru şoferul respectiv.

Maşina nu a oprit, iar poliţiştii au pornit în urmărirea acesteia. În timpul urmăririi, poliţiştii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, dar autoturismul şi-a continuat deplasarea. Autoturismul şi-a continuat deplasarea până în zona unei bariere de cale ferată, iar aici poliţiştii au încercat din nou oprirea maşinii, iar apoi au tras un foc de avertisment în plan vertical şi alte cinci spre autoturismul care făcea manevre de întoarcere.

La un moment dat, maşina respectivă s-a îndreptat intenţionat către poliţişti, iar aceştia au fost nevoiţi să se retragă în autospecială. La intrarea în localitatea Corbu, autoturismul a virat la dreapta pe un teren agricol, unde a fost abandonat, iar două persoane au fugit de la faţa locului. 

O altă persoană a fost găsită de poliţişti pe bancheta din spate, fiind vorba despre un bărbat, inconştient, care avea o plagă împuşcată la nivelul capului, a menţionat sursa citată. Victima era în comă şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here