Tanczos Barna: Vrem ca lemnul de calitate pe care îl exploatăm în România să fie procesat cât mai mult aici, iar dacă pleacă înspre alte pieţe, să plece ca produs finit

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susţine că lemnul de calitate care este exploatat în România ar trebui să fie procesat cât mai mult în ţară, „iar dacă pleacă înspre alte pieţe, să plece ca produs finit”.

„Am cerut colegilor din minister şi Romsilva să prezinte soluţii concrete, astfel încât producătorii să aibă acces la lemnul de calitate pentru mobila produsă în România”, a afirmat el, citat de News.ro.

Tanczos Barna afirmă că s-a întâlnit, luni, împreună cu directorul general Teodor Ţigan de la Regia Naţionala a Pădurilor – Romsilva, cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România, iar aceştia au prezentat mai multe solicitări privind modificări de acte normative şi regulamente, în vederea facilitării accesului producătorilor de mobilă la resursa lemnoasă.
„Obiectivul nostru este să aducem plus-valoare cât mai mare lemnului, acesta fiind şi unul dintre principiile fundamentale ale exploatării durabile. Cu alte cuvinte, vrem ca lemnul de calitate pe care îl exploatăm în România să fie procesat cât mai mult aici, iar dacă pleacă înspre alte pieţe, să plece ca produs finit. Iar industria mobilei este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai noştri pentru atingerea acestui obiectiv. Tocmai de aceea, am cerut colegilor din Minister şi Romsilva să prezinte soluţii concrete, astfel încât producătorii să aibă acces la lemnul de calitate pentru mobila produsă în România”, precizează ministrul Mediului, într-o postare pe Facebook.

1 COMENTARIU

 1. E simplu:
  1) interzicerea exportului de bușteni
  2) contctarea importatorilor de bușteni, pentru a-i aduce în țară pe toți producătorii care folosrsc această materie primă
  3) producătorilor să li se acorde facilități: fabrici dezafectate, terenuri, toate GRATIS. Fără impozite pt investițiile noi, pt perioade de 10-20 de ani.
  Se vrea? Nu!
  Legea cu interzicerea exportului de bușteni este în parlament de 20 de ani și nu poate nimeni s-o treacă, nici ciuma roșie nici opoziția!
  Oare de ce?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here