Tăriceanu, la un pas de KO. „Minim 12 şi maxim 16 parlamentari vom pleca din ALDE”

Foto: INQUAM/George Călin

Deputatul ALDE Ică Calotă, preşedintele ALDE Teleorman, a declarat, miercuri, că aproximativ 12 deputaţi ai formaţiunii vor părăsi partidul într-o săptămână, transmite Agerpres.

„Un lucru este clar, nu mai avem grup parlamentar. În momentul de faţă, în ALDE eu nu mai rămân. Dar unde şi spre ce zări voi pleca, nu aş putea să vă spun încă. Suntem un grup de parlamentari care vom pleca spre nişte destinaţii. În maxim o săptămână, zece zile, voi anunţa către ce voi merge. Suntem 23 de parlamentari, dintre care minim 12 şi maxim 16 parlamentari vom pleca din ALDE”, a declarat Calotă, pentru Agerpres.

Primul pas, făcut de Gerea

Deputatul Andrei Gerea îşi anunţă plecarea din ALDE, acuzând schimbarea sa de la conducerea ALDE Bucureşti şi faptul că apelurile sale de reformare şi revitalizare a partidului au fost ignorate. În replică, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu afirmă că a greşit grav când l-a promovat şi susţinut pe Andrei Gerea, care a ales un alt partid politic pentru că a stors tot ce se putea de la ALDE, transmite News.ro.

„Recunosc că speram la o cu totul altă reacţie faţă de repetatele mele apeluri de reformare şi revitalizare a ALDE! Speram ca dl. Tăriceanu să facă un minim gest prin care să deschidă o perspectivă de încredere şi speranţă! A ales să continue acelaşi joc duplicitar şi păgubos! Este a doua oară, dle Tăriceanu, când mă schimbaţi de la conducerea ALDE Bucureşti. Este şi ultima dată, pentru că plec din ALDE!”, anunţă Gerea.

El aminteşte că prima oară, a fost schimbat tot pe motive de „orgoliu şi ţâfnă”, atunci când a candidat Daniel Barbu la Primăria Generală. A fost un „sacrificiu care a meritat”, pentru că a reuşit să obţină un „impresionant 3%!”

”Atunci eu am candidat la Primăria Piteşti şi am obţinut peste 14%, depăşind inclusiv PNL. Am obţinut alături de echipa pe care am format-o aici patru mandate de consilieri locali, iar datorită scorului la nivel judeţean, prin negocieri, am obţinut pentru ALDE postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Am muncit pentru partid, împreună cu alţi colegi, oriunde a fost nevoie, şi la ALDE Constanţa şi la ALDE Bucureşti. Nu regret efortul depus. Regret faptul că munca a fost în zadar pentru că, brusc, deciziile pe care le-aţi luat au distrus proiectele ALDE şi încrederea în acest partid. Vă urez succes! Deşi probabil în curând o să ajungeţi să numiţi aceiaşi 10 oameni, preşedinţi de organizaţii în toate judeţele ţării. Nu va fi greu, pentru că din păcate nu prea vor mai avea pe cine conduce! Începând de astăzi, voi construi în afara ALDE proiectul „Prin noi înşine”, proiect pe care vi l-am propus şi l-aţi refuzat!”, îi transmite el lui Tăriceanu.

La rândul său, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu afirmă că a greşit grav promovându-l pe Gerea – detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here