Tăriceanu: Pentru noi, a fost vital ca Dăncilă să cadă

Călin Popescu-Tăriceanu a spus că după ce PSD a convins unii membri ALDE să rămână la guvernare, foștii parteneri de coaliție au devenit adversari. În aceste condiții, căderea guvernului Dăncilă a fost un țel al liberal-democraților.

„Dânsa a încercat o șmecherie, a mituit trei colegi de la ALDE, le-a oferit funcții în Guvern că să lase impresia că ALDE e încă la guvernare. Șmecheria n-a ținut și s-a confruntat cu o moțiune de încredere. În momentul în care ne-am despărțit am convenit că rămânem în termeni civilizați(…). Oferirea de funcții ca să treacă oamenii la PSD ne-a transformat din foști colegi în adversari. Pentru noi a fost vital ca doamna Dăncilă să cadă” a spus fostul premier la Antena 3.

Tăriceanu a mai afirmat că prăbușirea unui guvern nu este o tragedie, ci poate fi chiar o binefacere. În plus, el a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că este responsabilă de căderea executivului deoarece a refuzat să recunoască valul de ostilitate cu care se confruntau PSD și ALDE.

„I-am explicat că ne confruntam cu o tendință defavorabilă care s-a manifestat pe deplin la alegerile pentru Parlamentul European unde partidele noastre au obținut scoruri coborâte, că ar fi nevoie de o relansare a guvernarii și aici analiza noastră s-a despărțit, pentru că doamna Dăncilă n-a vrut să recunoască că avem de-a face cu o ostilitate puternică, certificată” a completat Călin Popescu Tăriceanu în studioul Antena3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here