Facebook a respins o solicitare a echipei de campanie a lui Joe Biden de a bloca o reclamă privind Ucraina a campaniei lui Trump

Facebook a respins o solicitare a echipei de campanie a lui Joe Biden de a retrage o reclamă video a campaniei pentru realegerea preşedintelui Donald Trump, în care fostul vicepreşedinte american este acuzat de corupţie pentru rolul său în politica faţă de Ucraina în timpul administraţiei Obama, transmite CNN.

Într-o scrisoare obţinută de CNN, Facebook răspunde solicitării echipei de campanie a lui Biden afirmând că decizia se bazează pe credinţa fundamentală a Facebook în libera exprimare, respectarea procesului democratic şi convingerea că în democraţiile mature, cu o presă liberă, discursul politic este deja cel mai urmărit discurs. Facebook a mai adăugat că nu trimite reclamele pentru a fi verificate de terţi.

Reclama video, care a fost publicată în cadrul campaniei de susținere a lui Trump şi pe Twitter şi pe YouTube, îl acuză pe Biden că s-a folosit de puterea sa ca vicepreşedinte pentru a influenţa Ucraina în favoarea fiului său, Hunter. CNN a refuzat să difuzeze reclama, considerând că nu există dovezi referitoare la fapte ilegale comise de Joe şi Hunter Biden.

Echipa de campanie a lui Biden a calificat răspunsul Facebook drept ”inacceptabil”. Purtătorul de cuvânt TJ Ducklo a afirmat într-un comunicat că ”răspândirea de informaţii false pentru a influenţa opinia publică otrăveşte discursul  public şi ştirbeşte democraţia noastră”.

Indiferent dacă provin de la Kremlin sau din Trump Tower, aceste minciuni şi teorii ale conspiraţiei riscă să submineze integritatea alegerilor în America. Este inacceptabil pentru orice companie de media să permită în mod conştient şi deliberat conţinutul înşelător pentru a corupe platforma sa”, a afirmat Ducklo.

Întrebat despre publicarea reclamei pe alte platforme de socializare, șeful de campanie nu a exclus că va trimite scrisori similare.

Scrisoarea din partea echipei de campanie a lui Biden a venit la câteva zile după ce Nick Clegg, fost vicepremier al Marii Britanii, în prezent vicepreşedinte al Facebook, a confirmat într-un discurs la Washington că Facebook nu va verifica veridicitatea reclamelor sau postărilor candidaţilor politici.

Nu este rolul nostru să intervenim în discursul politic”, a spus acesta.

Comitetul Naţional Democrat a criticat Facebook săptămâna trecută, din cauza acestei politici. Directorul general al Comitetului Naţional Democrat, Seema Nanda, a declarat la CNN că Facebook permite lui Trump ”să înşele nestânjenit poporul american”.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here