Fostul șef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a publicat, luni, primul mesaj pe Facebook de la alegerile din 6 decembrie care l-au lăsat în afara Parlamentului. El susține că adversarii lui nu au motive de bucurie întrucât va rămâne ” un gardian al drepturilor și libertăților individuale”. „Au mai fost ani când am fost în afara Parlamentului”, avertizează Taricceanu.


Am tăcut o perioadă! Am tăcut cu modestia și umilința celui care nu a fost victorios de data aceasta. Am așteptat să se anunțe rezultatele finale ale alegerilor pentru Parlamentul României. Am așteptat câștigătorii să-și savureze victoria și învinșii să-și adune gândurile. Am așteptat să văd ce vor face învingătorii cu încrederea pe care au primit-o.
Am așteptat întâlnirile cu colegii mei pentru a înțelege ce s-a întâmplat, pentru a vedea dacă mai avem de ce sau pentru cine să mergem mai departe! Acest mesaj nu este pentru cei care urăsc sau pentru cei care se bucură că vocile noastre nu se vor auzi în noul Parlament! Le cunosc reacțiile și vehemența.
(…) Nu sunt supărat, pentru că nu te poți supăra pe poporul tău! El are întotdeauna dreptate! Sunt dezamăgit că vocile extremiste și stridente s-au făcut mult mai bine auzite decât cele raționale. Dar așa se întâmplă în crize majore, așa cum este cea prin care trecem. Ura este mai apetisantă decât dragostea! Votul negativ este mai la îndemână decât votul pro!

Știu că Petrovii vechi și noi își freacă mâinile și își fac planuri pentru a repolitiza justiția și pentru a reintroduce serviciile de informații în anchetele penale, dar dacă aș fi în locul lor… nu m-aș culca pe o ureche. Au mai fost ani când am fost în afara Parlamentului, dar nu mi-am abandonat crezul și menirea de a fi, pe cât îmi permit puterile, un gardian al drepturilor și libertăților individuale. O să o fac și de acum încolo pentru că văd că această criză crește apetitul guvernului de a mai strânge șurubul și a ne ciunti democrația!”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Tăriceanu și-a unit partidul, ALDE, cu Pro Romania în speranța că va trece de pragul parlamentar. A eșuat, noua formațiune a avut un scor chiar mai mic decât cel al PMP-ului lui Traian Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here