TASS vorbește de lupte cu „sabotori ucraineni” în regiunea rusă Briansk / Reacția Kievului / RIA Novosti scrie că Putin și-a anulat o călătorie

Sursa: Google Maps

Un grup de „sabotori ucraineni” a pătruns în două sate din regiunea Briansk, din vestul Rusiei, aflată la graniţa cu Ucraina, şi a luat ostatici locuitori în una dintre aşezări, iar luptătorii din Garda Naţională a Rusiei s-au angajat într-o confruntare cu militanţii, transmite, pe surse, agenţia de presă a statului rus, TASS, preluat de News.ro.

„Povestea despre grupul de sabotaj ucrainean din Federaţia Rusă este o provocare deliberată clasică”, a transmis pe Twitter Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.

„Federaţia Rusă vrea să îşi sperie populaţia pentru a justifica atacul asupra unei alte ţări şi sărăcia în creştere după un an de război. Mişcarea partizană din Federaţia Rusă devine tot mai puternică şi mai agresivă. Temeţi-vă de partizanii voştri…” – a transmis Podoliak.

Preşedintele rus Vladimir Putin primeşte rapoarte de la Serviciul Federal de Securitate, Ministerul Apărării şi Rosgvardia cu privire la situaţia din zona de frontieră din regiunea Briansk, unde s-au infiltrat „sabotori ucraineni”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Preşedintele Putin se află la Kremlin, el primeşte rapoarte constante, regulate, prin intermediul agenţiilor de securitate. În special, şeful FSB (Aleksandr) Bortnikov, ministrul apărării (Serghei) Şoigu şi şeful Rosgvardia (Viktor) Zolotov îi raportează. Vorbim despre evenimente care sunt în desfăşurare în regiunea Briansk în legătură cu atacul militanţilor ucraineni”, a declarat Peskov, care a descris acţiunile drept un „atac terorist”.

Potrivit lui Peskov, citat de Meduza, președintele rus și-a anulat o deplasare pe teritoriul Stavropol, unde ar fi trebuit să participe la deschiderea Anului Învățătorului.

Meduza mai notează că agenția rusă, RIA Novosti, susține că anularea călătoriei lui Putin a fost cauzată chiar de evenimentele din regiunea Briansk.

Ce scrie TASS despre evenimentele în desfășurare

Agenția TASS face o actualizare a informaţiilor sub titlul „Ce se ştie despre infiltrarea sabotorilor ucraineni în satele de frontieră din regiunea Briansk”:

Sabotorii ucraineni s-au infiltrat joi dimineaţă într-o zonă de frontieră din regiunea Briansk, a declarat şeful regiunii, Aleksandr Bogomaz. Potrivit celor mai recente informaţii, aceştia au intrat în două sate şi se duc lupte.

Serviciul Federal de Securitate(FSB) a confirmat că în zona de frontieră este în curs o operaţiune de eliminare a celor infiltraţi pe la frontiera de stat.

Bogomaz a declarat că „sabotorii” s-au infiltrat în satul Lubeceane, situat în districtul Klimovsk, chiar la graniţa cu Ucraina. Potrivit acestuia, forţele ucrainene au aruncat în aer un vehicul, în urma căruia o persoană a fost ucisă şi o alta – un copil de zece ani – a fost rănită.

În plus, potrivit guvernatorului, un atac cu dronă a vizat satul de frontieră Suşani.

Potrivit unei surse TASS din cadrul forţelor de ordine, „sabotorii” au atacat atât Lubeceane, cât şi Suşani, care se află la o distanţă de aproximativ 15 km în linie dreaptă.

Este vorba despre câteva zeci de bărbaţi înarmaţi, a spus sursa.

În prezent există lupte între „sabotori” şi luptătorii de la Rosgvardia.

FSB a confirmat pentru TASS că „se iau măsuri pentru eliminarea naţionaliştilor ucraineni înarmaţi care au încălcat frontiera de stat” în zona de frontieră din regiunea Briansk.

Până în prezent, au fost raportate oficial un mort şi un rănit, iar „sabotorii” ucraineni ar putea ţine ostatice până la şase persoane. Sursele TASS susţin însă că există morţi şi răniţi în rândul civililor.

Informaţii despre „sabotorii ucraineni” pe teritoriul rusesc apar frecvent, dar, de regulă, este vorba de acţiuni de sabotaj şi recunoaştere, menţionează TASS.

Luni, 27 februarie, canalul Telegram Mash a raportat că erau căutaţi „sabotori” în regiunile Belgorod, Voronej şi Kursk, dar autorităţile regionale au negat aceste informaţii, mai spune TASS.

Acoliții lui Putin, din Parlamentul European. Nume, tactici, legăturile cu Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here