Temperaturile au atins minus 50 de grade Celsius în cel mai rece oraş din lume

Sursa: Twitter

Temperaturile din cel mai rece oraş din lume, Yakutsk din estul Siberiei, au coborât la minus 50 de grade Celsius (minus 58 de grade Fahrenheit), anunţă CNN, potrivit News.ro.

Oraşul Yakutsk din estul Siberiei, identificat pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai reci locuri din lume, a cunoscut un val de frig anormal de lung. Ianuarie este cea mai friguroasă lună a sa şi, deşi sunt obişnuiţi cu temperaturile scăzute, locuitorii din regiunea îndepărtată îşi iau măsuri suplimentare de precauţie pentru a se încălzi.
„Nu te poţi împotrivi”, a declarat pentru Reuters un rezident îmbrăcat cu două eşarfe şi mai multe straturi de mănuşi, căciuli şi glugi. „Fie te adaptezi şi te îmbraci în consecinţă, fie suferi”.

Stratificarea, potrivit unui alt rezident care vindea peşte congelat la o piaţă locală, a fost cheia. „Doar îmbracă-te călduros. În straturi, ca o varză”, a spus ea.

În 2018, a fost atât de frig încât unii rezidenţi au spus că le-au îngheţat genele.
Locuit de mai puţin de 1 milion de locuitori, iernile din Yakutsk pot fi extreme – chiar şi după standardele ruseşti. Dar oraşul a atras atenţia internaţională în iulie, când ceaţa provocată de incendiile din apropiere a sfâşiat pădurile, acoperind regiunea cu un fum gros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here