Tenorul Andrea Bocelli și-a cerut scuze pentru declarațiile controversate despre COVID, după ce i-a îndemnat pe oameni să nu respecte restricțiile

Tenorul italian Andrea Bocelli și-a cerut scuze miercuri pentru declarațiile în care a minimalizat gravitatea pandemiei de coronavirus. Bocelli declarase recent, la o conferință găzduită de Senatul Italiei, la care au participat politicieni din opoziție, inclusiv Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreaptă din Italia, că nu cunoaşte pe nimeni care să fi fost internat la terapie intensivă, motiv pentru care gravitatea pandemiei este „exagerată”.

El a recunoscut, de asemenea, că nu s-a supus restricțiilor și i-a îndemnat pe oameni să nu le respecte nici ei.

Oficiali din domeniul sănătăţii l-au criticat pentru acele declaraţii, care au stârnit un val de nemulţumire pe reţelele sociale. „Rămâi la cântat!”, a scris un utilizator pe Twitter, adăugând că artistul nevăzător şi un superstar al muzicii clasice este suficient de norocos pentru că şi-a petrecut perioada de izolare „în vila sa uriaşă” şi că „nu a avut pe nimeni care să moară din familia lui”.

Într-un mesaj video publicat pe Facebook, Andrea Bocelli şi-a cerut iertare. „Nu am avut intenţia de a îi ofensa pe aceia care avut de suferit din cauza COVID-19”, a spus artistul.

Comentariile sale au creat o mare surpriză, întrucât devenise un simbol al unității naționale în perioada cea mai dificilă pentru Italia. În duminica Paștelui, Bocelli a cântat singur în fața Domului din Milano, în fața unei piețe pustii, spectacolul fiind transmis live și devenind unul din viralele pandemiei.

Andrea Bocelli a dezvăluit că nu a respectat restricţiile din timpul perioadei de izolare la domiciliu: „Pentru că nu consideram că era corect sau sănătos ca eu să stau în casă la vârsta mea„. Artistul a mai spus că nu crede că situaţia sanitară este atât de gravă pe cât spun autorităţile, deoarece nu cunoaşte nicio persoană care a trebuit să fie internată la terapie intensivă, scrie Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here