The Daily Beast: Consiliul de Securitate al SUA, îngrijorat de legătura dintre Birchall și ambasadorul SUA la UE, Sondland

ana birchall
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Consiliul Național de Securitate al Statelor Unite este îngrijorat de legătura dintre Ana Birchall și ambasadorul SUA de pe lângă UE, Gordon Sondland, care a încercat de mai multe ori să-i aranjeze acesteia o întâlnire la Casa Albă, scrie publicația The Daily Beast, citând surse de la Casa Albă.

Sodland ar fi avut întâlniri cu oficialii români fără a conculta NSC. „Relația sa tot mai apropiată cu unul dintre acești oficiali, fostul ministru Ana Birchall, a generat preocupări semnificative în NSC”, scrie The Daily Beast, citând surse din instituție.

Mai mult, Sodland ar fi încercat să îi aranjeze lui Birchall o întâlnire cu John Bolton, fostul Consilier pentru securitate națională al președintelui Donald Trump. Se pare că Birchall a apărut la Casa Albă neanunțată, scrie Daily Beast citând trei surse din Casa Albă.

Astfel, membrii Consiliului Național de Securitate al SUA sunt îngrijorați de comportamentul ambasadorului Sondland, dar cel mai mult îi îngrijorează trecutul Anei Birchall, care nu a menținut o linie politică limpede. Ea nu a fost întotdeauna un apărător al statului de drept și luptei anticorpuție, amintesc jurnaliștii Daily Beast. Birchall a fost o susținătoare a fostului lider PSD Liviu Dragnea și a politicilor sale anti-justiție. Când acesta a ajuns la pușcărie, Birchall a schimbat brusc macazul și a devenit un susținător al luptei anticorupție, după s-a văzut în timpul mandatului său de ministru al Justiției. Lucrul acesta este îngrijorător pentru că arată oportunism politic, nu susținerea reală a unei cauze.

Contactată de jurnaliștii Daily Beast, Ana Birchall a negat acuzațiile că ar fi mers nechemată la Casa Albă. „Acuzația este falsă. Feedback-ul pe care l-am primit mereu a fost că sunt un partener de încredere, respectat și credibil”, a declarat ea.

Legătura dintre ea și Gordon Sondland s-a mai evidențiat, însă, și cu alte ocazii. Ambasadorul american a găzduit-o pe Birchall la mai multe întâlniri cu înalți oficiali americani atât în Europa, cât și în Ucraina. Spre exemplu, Birchall a participat de ziua Statelor Unite, la ceremonia organizată de Sondland în Bruxelles, și în aprilie a fost la o cină la care au luat parte secretarul Comerțului, Wilbur Ross, și secretarul Energiei, Rick Perry. Nu în ultimul rând, Birchall a apărut alături de Sondland la ceremonia de inaugurare a președintelui Ucrainei, Volodimit Zelensky.

2 COMENTARII

  1. “ Legătura dintre ea și Gordon Sondland s-a mai evidențiat, însă, și cu alte ocazii. Ambasadorul american a găzduit-o pe Birchall …”
    Nu e măritată Birchall?
    Ne face familia tradițională de râs!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here