Titluri de stat TEZAUR, ediția a cincea, cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

Românii pot investi, începând de luni, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu şi sunt în forma dematerializatã. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice, informează News.ro.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

·        Între 15 aprilie 2024 – 9 mai 2024 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;

·        Între 15 aprilie 2024 – 10 mai 2024 de la sediul unitãţilor Trezoreriei Statului;
·        Între 15 aprilie 2024 – 9 mai 2024 în mediul urban şi 15 aprilie 2024  – 8 mai 2024 în mediul rural, prin subunitãţile poştale ale C.N. Poşta Românã S.A.

”Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri”, precizează Ministerul Finanţelor.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.
Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.
Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificãri ale acestuia sunt publicate la secţiunea Datorie publicãwww.posta-romana.ro.

Activele BlackRock au atins un nivel record de 10.500 miliarde de dolari în primul trimestru; profitul a crescut cu 36%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here