Tomac, către noul premier moldovean: De la Rusia primiți doar ordine și propagandă, nu primiți și bani?

Foto: Facebook

Ion Chicu, devenit premier al Republicii Moldova din postura de consilier al lui Igor Dodon, a avut ieri o primă întâlnire cu ambasadorul UE la Chișinău. Întrebat în conferința de presă de după dacă și-a cerut scuze diplomatului pentru că în octombrie, atunci când era consilierul lui Dodon, a acuzat Uniunea Europeană că s-ar face responsabilă de dezastrul economic al Rep. Moldova și de furtul miliardarului, Ion Chicu a spus că „Nu a fost motiv de cerut scuze, nu a fost temeiul„.

Eugen Tomac, președintele PMP (născut în sudul Basarabiei) l-a acuzat pe noul premier moldovean că s-a apucat să ceară bani de la UE, în timp ce ordinele vin din Rusia. Europarlarmentarul a acuzat că se va opune acordării de bani europeni unui guvern „care încă își găsește inspirația în tezele sovietice

„Proaspătul premier “tehnocrat” de la Chișinău, după prima sa ședință de guvern, strigă după banii de la Uniunea Europeană pentru a acoperi găurile din buget. Atât domnul Chicu, cât și Dodon trebuie să înțeleagă că vremea păcălelilor a apus. Nu vor vedea bani europeni cât timp nu vor înțelege că Acordul de Asociere la Uniunea Europeană trebuie respectat în totalitate, nu doar când le convine. Un stat luat de la Plahotniuc și trecut sub controlul lui Dodon cu aceleași metehne nu poate fi girat la nesfârșit cu banii contribuabililor europeni. Ma voi opune categoric acordării de asistență financiară pentru un guvern care încă își găsește inspirația în tezele sovietice. De la Rusia primiți doar ordine și propagandă, nu primiți și bani?” a scris Tomac pe Facebook.

Ion Chicu pleacă astăzi la Moscova, unde se va întâlnit cu omologul său rus, Dmitri Medvedev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here