Un star al tenisului actual, care a jucat semifinale în toate cele patru turnee de Mare Şlem, a petrecut şapte sezoane fără întrerupere în Top 10 ATP şi a jucat, în 2010, finală la Wimbledon, îşi petrece vacanţa în România în aceste zile şi a rămas fără cuvinte când s-a aventurat pe Transfăgărăşan.

Cehul Tomas Berdych, fost adversar al echipei de Cupa Davis a României în 2011, în prezent coborât pe locul 101 ATP la simplu după un lung şir de accidentări, a postat printre altele, pe Instagram, o fotografie în care apare la capătul drumului, cu o imagine panoramică senzaţională a traseului făcut celebru în întreaga lume de britanicii de la Top Gear, în 2009, informează Pro Sport.

Se pare că cehul a fost convins să se îndrepte spre Transfăgărăşan tocmai de reportajele realizate de Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond în România. „Ai avut dreptate, Jeremy Clarkson!!! Este cel mai frumos drum din lume!!!”, a transmis Thomas Berdych, care i-a îndemnat pe toţi fanii săi să treacă Transfăgărăşanul pe lista de obiective de văzut într-o viaţă.

Tomas Berdych a fost entuziasmat şi de întâlnirea cu un urs brun carpatin, distribuind în total şase fotografii din vacanţa sa, pe contul oficial, certificat de Instagram, acolo unde are 375 mii de fani.

Top Gear, celebrul show auto produs de BBC, a vizitat România în premieră în 2009. Cei trei prezentatori, Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammon s-au întrecut pe Transfăgărăşan la volanul unui Aston Martin, al unui Ferrari şi al unui Lamborghini. Cei trei au pornit de la Bucureşti, au mers la Constanţa şi abia poi pe Transfăgărăşan. Dacă drumurile modeste spre Transilvania pe care au întâlnit inclusiv căruţe i-au amuzat mai mult decât să îi impresioneze pe britanici, Transfăgărăşanul le-a intrat la inimă definitiv, astfel încât, la finalul emisiunii, ei au anunţat că Transfăgărăşanul este cel mai frumos drum pe care au condus vreodată.

Transfăgărașan


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here