Ar trebui companiile să impună vaccinarea obligatorie la locul de muncă? Ce scrie The New York Times

Potrivit sondajelor, 40-50% dintre americani spun că nu vor accepta să se vaccineze împotriva coronavirusului. Într-un sondaj efectuat de pompierii din New York, care sunt lucrători vitali și cu risc crescut de infecție, 55% au declarat că nu intenționează să se vaccineze, relatează The New York Times.

Posibilitatea ca zone mari ale populației să refuze – sau pur și simplu să tergiverseze – vaccinarea prezintă o provocare periculoasă pentru sănătatea națiunii și a economiei. Vaccinările pe scară largă împotriva coronavirusului nu sunt doar cel mai bun mod de a împiedica oamenii să moară, ci vor contribui și la reînvierea afacerilor și a economiei, scrie NY Times.

Există o modalitate de a obține o mai mare adeziune la campania de vaccinare: companiile, care și-au petrecut ultimii ani cultivând responsabilitatea socială, le pot cere angajaților să se vaccineze și, în multe cazuri, clienților.

Dr. Anthony Fauci, cel mai cunoscut expert în boli infecțioase din SUA, a afirmat că până când 75% dintre oameni nu vor fi vaccinați, populația va trebui să continue să poarte măști și să mențină distanțarea socială, chiar dacă a fost vaccinată. Asta înseamnă că cinematografele, interiorul restaurantelor, evenimentele sportive și călătoriile vor rămâne o provocare. Același semnal l-a transmis și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), precizând că persoanele vaccinate, chiar dacă devin imune la Covid-19, pot răspândi însă virusul celor nevaccinate.

Cu alte cuvinte, cu excepția cazului în care trei sferturi din națiune se vor supune vaccinării, motorul economiei nu va porni în felul în care mulți speră. Dezbaterile despre restricțiile de sănătate și planurile de stimulare economică vor continua.

Dacă oamenii sunt lăsați să ia singuri decizia de vaccinare, o rată de 75% poate fi imposibil de atins, precizează NY Times.

De aceea, mediul de afaceri are o poziție unică: șefii pot spune angajaților că pot reveni la locul de muncă numai dacă sunt vaccinați.

Acest lucru ar putea fi obligatoriu pentru angajații de pretutindeni, de la fabrici la birouri și nu numai. Mandatarea vaccinurilor ar fi deosebit de importantă pentru a ajuta la protejarea angajaților din comunitățile minoritare și socio-economice vulnerabile, care au fost cele mai afectate în pandemie. Potrivit unui sondaj Pew Research, doar 42% dintre americanii de culoare intenționează să se vaccineze.

Dincolo de bunăstarea socială, există un argument convingător potrivit căruia un mandat de vaccinare ar putea fi considerat un beneficiu la locul de muncă: dacă angajații ar ști că toată lumea din jurul lor este vaccinată, s-ar simți mai confortabil să lucreze acolo.

Și ar putea crea un avantaj competitiv convingător. Un serviciu precum Uber, de exemplu, ar fi mai atractiv pentru clienți dacă compania ar spune că toți șoferii săi sunt vaccinați. Același lucru s-ar putea spune pentru Walmart, Starbucks sau orice alt magazin sau restaurant, subliniază NY Times.

Unele companii ar putea chiar să solicite vaccinarea clienților lor, ceea ce ar avea un impact mai mare asupra ratei de acceptare. Dacă, de exemplu, o companie aeriană ar spune că numai pasagerii care au fost vaccinați ar putea zbura în avioanele sale, ar crea instantaneu cea mai sigură companie aeriană pentru a zbura. Și ar face ca angajații care interacționează cu clienții să se simtă și ei mai în siguranță.

Poate o companie să facă așa ceva? Raspunsul este: da.

Legea stabilește că atât sectorul public, cât și cel privat pot solicita vaccinări. De fapt, New York State Bar Association a recomandat recent statului să ia în considerare obligativitatea vaccinărilor. Școlile publice și private cer, de altfel, tot felul de vaccinări pentru studenți. Multe spitale necesită vaccinarea angajaților săi. Lista continuă. Există scutiri medicale sau religioase și ar trebui permise și în cazul unui vaccin împotriva coronavirusului, scrie NY Times.

În 1905, Curtea Supremă s-a pronunțat împotriva unui pastor, Henning Jacobson, care a dat în judecată statul Massachusetts pentru că a cerut rezidenților să se vaccineze după un focar de variolă. „Libertatea reală pentru toți nu ar putea exista sub funcționarea unui principiu care recunoaște dreptul fiecărei persoane de a-și impune dreptul, fie în ceea ce privește propria persoană, fie proprietatea sa, indiferent de prejudiciul care ar putea fi adus altora”, Curtea a decis atunci. „Este, prin urmare, o libertate reglementată de lege”.

Această hotărâre, și altele după aceea, au reafirmat în mod repetat acest principiu. În ceea ce privește companiile private, acestea pot alege să angajeze, să concedieze și să tranzacționeze cu oricine doresc, cu excepția cazului în care discriminează o categorie protejată.

Există însă loc de interpretare. Avocații ar putea susține că cazurile anterioare nu aveau în vedere un medicament autorizat numai pentru utilizarea de urgență de către F.D.A, așa cum va fi cazul vaccinul împotriva coronavirusului.

În ultima săptămână, NY Times a vorbit directori de companii din diverse industrii pentru a vedea dacă intenționează să solicite vaccinarea angajaților sau a clienților. Nimeni nu a vrut să vorbească fără condiția anonimatului.

Aproape toți au spus că intenționează să recomande vaccinul, dar nu vor impune obligativitatea. Mai mulți au spus că au încercat să creeze o cultură a încrederii, iar un mandat de vaccinare ar submina această încredere. Alții s-au îngrijorat de răspunderea legală dacă un angajat ar avea efecte secundare adverse din cauza vaccinului. Unii au spus că ar dori să mandateze vaccinul, dar au fost îngrijorați de faptul că o reacție negativă ar putea deveni un „coșmar” de relații publice.

Acesta nu este un experiment de gândire ipotetic. Când directorul executiv al Qantas, compania aeriană australiană, a spus că va solicita vaccinarea pasagerilor, reacția critică a fost rapidă. O agenție de turism din Marea Britanie a oprit rezervarea zborurilor pentru compania aeriană, afirmând că „considerăm că autonomia corporală în ceea ce privește intervenția medicală este o alegere personală și nu ceva care trebuie forțat asupra oamenilor de către întreprinderi”.

Este de înțeles că directorii sunt ezitanți în a „curta” potențialele controverse. Numai că pur și simplu recomandând oamenilor să ia vaccinul poate să nu fie suficient.

Pentru toate companiile care predică responsabilitatea socială – unele cheltuiesc miliarde de dolari pentru a ajuta la prevenirea schimbărilor climatice, de exemplu, pentru a evita moartea și distrugerea în anii următori -, tragedia umană imediată a pandemiei, în care mai mult de un milion de oameni au murit, este un argument puternic pentru acțiune, mai subliniază NY Times.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here