Toni Grecu, după experienţa Covid: Boala a evoluat foarte violent. Nu puteam sta în picioare nici un minut

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Actorul Toni Grecu a povestit, în emisiunea Vorbeşte lumea, de la Pro TV, ce însemnat pentru el trecerea prin infecţia cu coronavirus şi ce urmări a lăsat boala Covid-19.

Toni Grecu, în vârstă de 61 de ani, a stat trei săptămâni în spital.

“După o săptămână de stat acasă pot să spun că sunt ok. Încerc să recuperez ce mi-a luat Covid-ul, ca să zic așa”, afirmă actorul, care a dat însă şi alte detalii.

„Din pacate, o parte din plamani a disparut! Acum, lucrurile sunt ok, lucrurile merg spre bine. N-am fost intubat, n-am fost la terapie intensiva, am avut o forma grava, dar nu chiar atat de grava. La un moment dat, ca sa pot sa respir, am avut nevoie de 10 l de oxigen. Din fericire, am depasit repede momentul, apoi lucrurile au evoluat spre bine si am fost externat (…) Am avut nevoie de 10 litri de oxigen la un moment dat ca să pot să respir și momentul ăsta a fost depășit, după care lucrurile au evoluat spre normal și la ieșirea din spital nu am mai avut nevoie de oxigen. Boala a evoluat din start foarte violent. În primele trei zile am avut frisoane foarte puternice, transpirații masive și temperatură. Am zis că așa e boala și mă tratez cum se tratează omul bolnav de Covid acasă. Am urmat toate indicațiile medicului, numai că în ziua a patra de boală am făcut temperatură 39 și am plecat la spital. Când am ajuns la spital deja plămânii erau afectați în proporție de 50%. Practic în trei zile, boala a avut o forță atât de mare încât m-a destabilizat complet. (…) Nu puteam sta în picioare nici un minut. Atât de devastatoare este această boală”, a declarat Toni Grecu, la Vorbește lumea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here